Matei Bogdan
Publicat în 24 februarie 2021, 21:53 / 210 elite & idei

Iulian Crăciun: O problemă care riscă să se transforme într-o veritabilă „pandemie a sănătății mentale”

Iulian Crăciun: O problemă care riscă să se transforme într-o veritabilă „pandemie a sănătății mentale”

Starea de sănătate a populației la nivel global s-a înrăutățit din cauza măsurilor anti-COVID adoptate de autorități. Vorbim în special de sănătatea psihică a oamenilor.
O problemă pe care nu o avem suficient în atenție dar care riscă, în perioada următoare, să se transforme într-o veritabilă „pandemie a sănătății mentale”, așa cum anticipează experții în domeniu.
În România, decesele puse pe seama tulburărilor mentale și de comportament, dar și cele cauzate de boli ale sistemului nervos, au crescut cu peste 50% către finalul anului trecut, comparativ cu perioada similară a anului precedent, relatează Profit.ro.
Un fenomen pe care autoritățile noastre ar trebui să-l gestioneze de pe acum. Din păcate, ele sunt suprasolicitate și nepregătite pentru a face acest lucru.

Ultima ora:

ObservatorClaudiu Butacu: România nu poate lipsi de la Solar Decathlon!      

PoliticAntal Lorant: Yesterday we discussed and voted on an important law!

EconomieDaniela Șerban: Companiile incluse în BET AeRO vor fi punctate din acest an pentru interacțiunea cu investitorii, prin indicatorul VEKTOR

ExternMarco Badea: 84 de zile de când a început războiul pornit de Vladimir Putin în Ucraina

SocialAndreea Paul: Meseriile viitorului pentru copilul meu

EvenimenteVictor Vevera: ICI București a organizat prima ediție a conferinței internaționale în domeniul diplomației cibernetice – „Building global digitalisation: creating trust & security through cyber diplomacy”

CulturaDan Mircea Cipariu: Blues & poetry performance, în spațiul La Cave de Bucarest

EditorialMihai Anghel: Domeniile regale ale sufletuluiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe