OraNoua.ro
Publicat în 28 septembrie 2016, 21:11 / 110 elite & idei

Iulian Fota si Laurentiu Stefan la Washington – Reuniuni si dezbateri la ALIANTA si CEPA

Iulian Fota si Laurentiu Stefan la Washington – Reuniuni si dezbateri la ALIANTA si CEPA

„O saptamana buna pentru dezvoltarea relatiilor romano-americane. Luni si marti , la Washington a avut loc a cincea runda a Dialogului Strategic. O importanta delegatie guvernamentala s-a deplasat in SUA pentru discutii pe securitate , energie, comert si educatie. Una din deciziile importante este aceea a cresterii numarului si calitatii schimburilor academice dintre Romania si SUA.

Marti seara a avut loc reuniunea organizatiei ALIANTA, organizatie a americanilor si romanilor doritori sa sprijine dezvoltarea relatiilor romano-americane.

Miercuri si joi , CEPA, singurul think-tank din Washington focalizat pe Europa Centrala are conferinta anuala. Doua zile de dezbateri pe problematica de securitate a Europei Centrale si a dezvoltarii relatiilor SUA cu statele din aceasta zona. Din Romania participa subsemnatul si consilierul prezidential Laurentiu Stefan, care dealtfel va fi si panelist.

O saptamana foarte buna, cu multi romani la Washington. Nu este o intimplare. A fost felul americanilor de a ne aduce pe toti in aceeasi saptamana, pentru a sublinia inca o data importanta Romaniei pentru SUA, la cinci ani de la semnarea Declaratiei de Parteneriat Strategic.” a transmis Iulian Fota pe Facebook.

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis: Sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai, odată cu europarlamentarele

PoliticCristian Socol: Nu cred că obiectivele programului de guvernare vor mai putea fi atinse în calendarul stabilit

EconomieRemus Borza: C’est fini la comedie. Avem buget!

ExternIulian Chifu: Brexit la deznodământ: săptămâna căderii capetelor şi a ultimei şanse

EvenimenteMarius Stoian: Caietele Documentare Club România, în dezbatere la Oradea, Iași și București

CulturaRadu Preda: Autismul ortodox. Varianta ucrainiană

SocialCristian Unteanu: Tortură, tratamente inumane şi degradante, România 2018. Raportul Consiliului Europei. În atenţia miniştrilor Carmen Dan şi Tudorel Toader

MoldovaCristian Unteanu: Republica Moldova, din nou terenul de încercare pentru marea strategie rusească de constituire a „cordonului sanitar“Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe