Bogdan Daradan
Publicat în 22 octombrie 2012, 19:51 / 279 elite & idei

Iurie Gurschi: Steinel Moldova-un exemplu al renaşterii electronicii moldoveneşti

Iurie Gurschi: Steinel Moldova-un exemplu al renaşterii electronicii moldoveneşti

Acum 5 ani Familia STEINEL a decis să-şi extindă afacerea şi în Republica Moldova, contribuind astfel la renaşterea sectorului electronic din ţară. Astăzi, Reprezentanţa STEINEL în Chişinău – „ÎM Steinel Electronic SRL”, este o întreprindere împlinită, numărând 230 de angajaţi. Publicaţia moldova.org a stat de vorbă cu Iurie Gurschi, Administratorul firmei STEINEL în Moldova.

Cum a început istoria STEINEL în Moldova?
Iurie Gurschi: S-a început cu 7 oameni şi un şef (zâmbeşte). S-a făcut o cercetare a pieţei pentru a stabili direcţiile de dezvoltare ale noii structuri. Am trecut şi o perioadă de şcolarizare în cadrul Reprezentanţei STEINEL din România, care este una din cele mai mari din grup. S-a hotărât să începem cu producerea încălzitoarelor pentru generatoare de aer cald, aplicând cunoştinţele, procedeele tehnice şi tehnologiile de fabricaţie STEINEL GmbH.

Care a fost prima comandă realizată de Reprezentanţa din Chişinău?
Iurie Gurschi: Prima comandă pe care am lucrat-o aici, în noul sediu, a fost o placă electronică. Timp de un an şi jumătate, am produs plăci electronice pentru aparate de cafea. Simplu vorbind, produceam „inima” care le dădea viaţă acestor aparate.

Câţi oameni întruneşte astăzi colectivul STEINEL din Moldova?
Iurie Gurschi: În momentul de faţă avem 2 schimburi de lucrători, în jur de 230 de oameni în total. Dat fiind faptul că lucrul se începe la 6:30 dimineaţa, ceea ce presupune că lucrătorul trebuie să fie deja la serviciu la orele 6:10, un transport gratuit îi aduce zilnic la locul de muncă. La fel şi seara. Al doilea schimb se termină la orele 23:00, când transportul public nu mai circulă.

Aveţi şi tineri specialişti printre angajaţi?
Iurie Gurschi: Da, colectivul este foarte tânăr. Lucrăm cu şcoli profesionale, care pregătesc specialişti în domeniul electronicii, lucrăm cu Colegiul de Microelectronică, avem şi relaţii cu Universitatea Tehnică din Moldova, unde este o facultate întreagă care pregăteşte ingineri în domeniul electronicii.

Care ar fi cheia succesului STEINEL în Moldova?
Iurie Gurschi: Orice succes are la bază omul. Dacă ai alături oameni pe care poţi să te bazezi, şi ai o perspectivă clar definită, atunci ai şi succes.

Aţi împlinit anul acesta 5 ani. Care ar fi planurile pentru următorii cinci?
Iurie Gurschi: În următorii cinci ani o să lucrăm în formula actuală. Poate o să mărim numărul de angajaţi pâna la 260-270 de persoane.

Material publicat de moldova.org

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe