Bogdan Daradan
Publicat în 22 octombrie 2012, 19:51 / 254 elite & idei

Iurie Gurschi: Steinel Moldova-un exemplu al renaşterii electronicii moldoveneşti

Iurie Gurschi: Steinel Moldova-un exemplu al renaşterii electronicii moldoveneşti

Acum 5 ani Familia STEINEL a decis să-şi extindă afacerea şi în Republica Moldova, contribuind astfel la renaşterea sectorului electronic din ţară. Astăzi, Reprezentanţa STEINEL în Chişinău – „ÎM Steinel Electronic SRL”, este o întreprindere împlinită, numărând 230 de angajaţi. Publicaţia moldova.org a stat de vorbă cu Iurie Gurschi, Administratorul firmei STEINEL în Moldova.

Cum a început istoria STEINEL în Moldova?
Iurie Gurschi: S-a început cu 7 oameni şi un şef (zâmbeşte). S-a făcut o cercetare a pieţei pentru a stabili direcţiile de dezvoltare ale noii structuri. Am trecut şi o perioadă de şcolarizare în cadrul Reprezentanţei STEINEL din România, care este una din cele mai mari din grup. S-a hotărât să începem cu producerea încălzitoarelor pentru generatoare de aer cald, aplicând cunoştinţele, procedeele tehnice şi tehnologiile de fabricaţie STEINEL GmbH.

Care a fost prima comandă realizată de Reprezentanţa din Chişinău?
Iurie Gurschi: Prima comandă pe care am lucrat-o aici, în noul sediu, a fost o placă electronică. Timp de un an şi jumătate, am produs plăci electronice pentru aparate de cafea. Simplu vorbind, produceam „inima” care le dădea viaţă acestor aparate.

Câţi oameni întruneşte astăzi colectivul STEINEL din Moldova?
Iurie Gurschi: În momentul de faţă avem 2 schimburi de lucrători, în jur de 230 de oameni în total. Dat fiind faptul că lucrul se începe la 6:30 dimineaţa, ceea ce presupune că lucrătorul trebuie să fie deja la serviciu la orele 6:10, un transport gratuit îi aduce zilnic la locul de muncă. La fel şi seara. Al doilea schimb se termină la orele 23:00, când transportul public nu mai circulă.

Aveţi şi tineri specialişti printre angajaţi?
Iurie Gurschi: Da, colectivul este foarte tânăr. Lucrăm cu şcoli profesionale, care pregătesc specialişti în domeniul electronicii, lucrăm cu Colegiul de Microelectronică, avem şi relaţii cu Universitatea Tehnică din Moldova, unde este o facultate întreagă care pregăteşte ingineri în domeniul electronicii.

Care ar fi cheia succesului STEINEL în Moldova?
Iurie Gurschi: Orice succes are la bază omul. Dacă ai alături oameni pe care poţi să te bazezi, şi ai o perspectivă clar definită, atunci ai şi succes.

Aţi împlinit anul acesta 5 ani. Care ar fi planurile pentru următorii cinci?
Iurie Gurschi: În următorii cinci ani o să lucrăm în formula actuală. Poate o să mărim numărul de angajaţi pâna la 260-270 de persoane.

Material publicat de moldova.org

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe