Matei Bogdan
Publicat în 5 decembrie 2018, 14:25 / 88 elite & idei

Joe Biden consideră că este cel mai ‘calificat’ pentru a deveni preşedinte al SUA

Joe Biden consideră că este cel mai ‘calificat’ pentru a deveni preşedinte al SUA

Fostul vicepreşedinte al SUA Joe Biden a reaprins speculaţiile privind posibila sa candidatură la Casa Albă în 2020, considerând că este „persoana cea mai calificată” pentru a fi preşedinte, relatează marţi AFP.

El a făcut aceste declaraţii în Montana, în cadrul promovării ultimei sale cărţi – „Promise Me, Dad”, din 2017.

„Cred că sunt persoana cea mai calificată din ţară pentru a deveni preşedinte”, a declarat el, citat de ziarul Missoula Current.

„Problemele cu care ne confruntăm în prezent ca ţară sunt acelea la care am lucrat toată viaţa mea – suferinţa clasei mijlocii şi politica externă”, a adăugat cel care a fost vicepreşedintele democratului Barack Obama timp de opt ani.

Joe Biden, de 76 de ani, a declarat totuşi că va trebui să-şi consulte familia înainte de a decide dacă va candida împotriva lui Donald Trump în doi ani.

„Eu şi familia mea avem nevoie să decidem pe o singură voce dacă suntem pregătiţi – facem totul ca familie”, a spus el, adăugând că va lua decizia în maximum două luni.

Dar puţin contează cine va fi candidatul democrat, „nu putem avea încă patru ani” de preşedinţie a lui Trump, a afirmat Biden.

Întrebat despre reputaţia sa de „gafeur”, Biden a răspuns: „Sunt poate o maşină de gafe, dar Dumnezeule, ce lucru minunat în comparaţie cu un om care nu poate spune adevărul”.

„Nimeni nu se îndoieşte de ceea ce spun, problema este că uneori spun tot ce gândesc”, a mai spus el.

În cazul în care Joe Biden va decide să candideze, el ar fi considerat, datorită popularităţii sale şi în pofida vârstei înaintate, un candidat de prim plan în cursa pentru nominalizarea democrată, comentează AFP.

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: România poate fi expusă unor ameninţări

PoliticVictor Ponta: Relatia Romania – SUA/ cateva impresii si concluzii in urma intalnirilor politice pe care le-am avut la Washington!

EconomieIulian Fota: România poate fi expusă unor ameninţări

ExternAlexandru Lăzescu: Extremele confiscă spațiul public american

EvenimenteCorina Crețu invită România să se înscrie cu proiecte de calitate la Gala RegioStars Awards 2019

CulturaRadu Preda: Un model inepuizabil

SocialOctavian Badescu: Tranzactionarea imobiliara si capcana sumei rotunde – o misiune imposibila?

MoldovaArmand Goșu: Victoria lui Andrei Năstase reînvie speranța unei schimbări în Republica MoldovaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe