Bogdan Daradan
Publicat în 29 noiembrie 2012, 11:08 / 262 elite & idei

Jose Manuel Barroso pleacă cu Vlad Filat în Armenia

Jose Manuel Barroso pleacă  cu Vlad Filat în Armenia

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso va pleca mâine de la Chişinău împreună cu Prim-ministrul Vlad Filat, care va efectua, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie, o vizită în Republica Armenia, informează Serviciul de Presă al Guvernului. Potrivit sursei, cei doi se vor deplasa la Erevan în după amiaza zilei de mâine.

Vineri seara, oficialii vor participa la cel de-al doilea Summit al Parteneriatul Estic al Partidului Popular. Pe 1 decembrie, Prim-ministrul va avea întrevedere cu Preşedintele Armeniei, Serzh Sargsyan şi Prim-ministrul Tigran Sargsyan.

Precizăm că Jose Manuel Barroso soseşte astăzi la Chişinău şi va părăsi capitala vineri, 30 noiembrie, în jurul orei 14.00.

José Manuel Durão Barroso este un jurist specializat pe relații internaționale.

El a fost ministru de externe al Portugaliei între 1991 și 1995, înainte de a-și perfecționa studiile la Universitatea Georgetown din Statele Unite.

După ce a câștigat alegerile legislative în martie 2002, el s-a ocupat de formarea guvernului portughez și de convingerea majorității pentru a-l susține.

Partidul său, Partidul Social-Democrat (centru-dreapta), cu 40,12% și 102 locuri din 230, s-a aliat cu conservatorii (Partidul Popular) care au obținut 8,75% din voturi și 14 locuri, și a căror program este de inspirație naționalistă. Ca prim-ministru, a luat câteva hotărâri controversate. El a susținut Invazia Irakului din 2003, căreia majoritatea portughezilor s-au opus, și este responsabil pentru reducerea cheltuielilor publice.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe