Matei Bogdan
Publicat în 29 aprilie 2020, 17:00 / 49 elite & idei

Justin Ştefan, secretar general al LPF, anunţă că varianta „Antalya” nu mai există: „A fost vorba de cel mai rău scenariu”

Justin Ştefan, secretar general al LPF, anunţă că varianta „Antalya” nu mai există: „A fost vorba de cel mai rău scenariu”

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Justin Ştefan, a declarat, luni, că nu se mai ia în calcul posibilitatea ca meciurile din Liga I, întrerupte din cauza pandemiei de coronavirus, să se dispute în Antalya.

Varianta „Antalya”, în care restul sezonului de Liga 1 să se dispute acolo, a picat, conform secretarului general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan.

A fost vorba de un scenariu, cel mai rău scenariu, acela în care autorităţile din România nu ar fi permis reluarea procesului de antrenament şi asta ar fi însemnat să ai cel puţin o soluţie de rezervă, un plan B. Soluţia de rezervă însemna să joci în altă parte, nu neapărat în Turcia. Este o situaţie care nu ar mai trebui luată în calcul şi era o situaţie puţin probabilă pentru că existau multe impedimente juridice şi logistice, iar cluburile nu ar fi fost de acord cu aceste scenariu decât printr-o hotărâre de Adunare Generală„, a declarat Ştefan, la ProX.

Oficialul LPF a reafirmat faptul că reluarea antrenamentelor s-ar putea face la  16 iunie, iar reluarea meciurilor, la 6-7 iunie sau 13-14 iunie.

Este posibil să reluăm activitatea de pregătire – repet, doar activitatea de pregăire – începând cu data de 16 mai. Sunt trei principii la care ar trebui să ne raportăm: data de 20 iulie comunicată de UEFA ca moment la care trebuie să comunicăm echipele participante în cupele europene în sezonul următor, o perioadă de pregătire anterioară reluării programului competiţional de minimum trei săptăâmni sau chiar patru dacă ne vor permite datele şi apoi avem nevoie de 11 date pentru a termina lucrurile până pe 20 iulie, opt etape de play-off şi trei date pentru Cupa României, semifinale tur-retur şi finala. Aceste date sunt necesare pentru a comunica echipele participante în cupele europene la acel termen. Asta înseamnă că am putea relua competiţia fie la 6-7 iunie, fie în săptămâna următoare, adică 13-14 iunie. În play-off nu este presiune din partea UEFA„, a spus Ştefan.

Justin Ştefan a menţionat că sunt cinci cluburi care au probleme în a obţine licenţa pentru sezonul viitor al Ligii I.

Sunt şase cluburi cu anumite probleme, înţeleg că unul dintre ele deja şi le-a cam rezolvat, e vorba de Iaşi. Sunt sigur că şi Dinamo va găsi soluţii în perioada următoare. Am vorbit cu managementul tuturor acestor cluburi şi m-au asigurat că există soluţii. Da, ar trebui ca cluburile să-şi ia licenţa, mai ales având în vedere aceste facilităţi pe care le-a gândit FRF şi în urma solicitărilor noastre, respectiv extinderea termenului de evaluare pe anumite criterii financiare până la data de 29 mai şi renunţarea la anumite criterii financiare, cel puţin pentru licenţa aferentă sezonului următor. Aici trebuie să facem o precizare, e nevoie de acceptul UEFA. Federaţia s-a adresat UEFA pentru a obţine aceste facilităţi şi aşteaptă un răspuns„, a afirmat Ştefan.

El a precizat că preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, nu a revenit din Italia.

Domnul Iorgulescu nu s-a întors în România, este tot în Italia, este o persoană trecută de 60 de ani, dacă s-ar întoarce ar trebui să intre în carantină instituţionalizată şi din raţiuni ce ţin de sănătatea lui a luat decizia ca momentan să rămână în Italia„, a precizat Ştefan.

https://www.telekomsport.ro/

Ultima ora:

ObservatorLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

PoliticLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

EconomieRăzvan Nicolescu: Mizele regionale ale jocurilor din energie (Op-ed)

ExternDan Mihalache: Nu uitați să aplicați în următoarea perioadă pentru a vă proteja dreptul curent de a locui, munci și studia în Marea Britanie

SocialGeorge Butunoiu: Realitatea la zi – Minte-mă frumos! Mituri și ipocrizie în lumea corporatistă – George Butunoiu

EvenimenteMarian Murguleț: Videoconferința „Digitalizarea României și Tehnologia 5G” / „Cartea electronică de identitate va face ireversibilă transformarea digitală a României”

CulturaCristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulație joi, 2 iulie 2020, emisiunea de mărci poștale Animale tip leopard

EditorialMirela Iovu: Efectele disruptive ale COVID-19. Digitalizarea, noul model de afaceri in contextul pandemieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe