Adriana
Publicat în 25 iulie 2018, 10:09 / 70 elite & idei

Kelemen Hunor: Comisia de la Veneţia are specialişti de rang înalt, e bine să ţinem cont

Kelemen Hunor: Comisia de la Veneţia are specialişti de rang înalt, e bine să ţinem cont
+ Observator

Autorităţile române e bine să ţină cont de opinia Comisiei de la Veneţia privind legile justiţiei, declară la RFI preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. Comisia a publicat vinerea trecută un raport preliminar, în care arată între altele că noile prevederi ale legilor justiţiei ar putea conduce la o presiune excesivă asupra magistraţilor, subminând independenţa sistemului judiciar.

Kelemen Hunor consideră că atunci când Comisia de la Veneţia emite o opinie are şi argumente în spate: „Eu am văzut, dacă sunt doi jurişti, sigur că apar trei puncte de vedere. Nu poţi să spui că cineva deţine adevărul absolut. Eu totuşi consider că o comisie cum e Comisia de la Veneţia are nişte specialişti de rang înalt şi dacă spun ceva, au şi argumente în spate şi de aceea eu cred că e bine să ţinem cont, să analizăm, dar eu încă nu am văzut mulţi jurişti la un loc, care să nu aibă puncte de vedere diferite”.

Liderul UDMR deplânge faptul că în ultimii ani s-a vorbit numai despre justiţie în România, în timp ce alte subiecte importante au fost ignorate: „Pe mine ce mă deranjează într-o oarecare măsură, dar bănuiesc că nu sunt singur e faptul că de doi ani sau de mai bine de doi ani de zile, în societatea românească nu există alt subiect decât justiţia. Nu se discută despre educaţie, despre sănătate, despre probleme sociale, de sărăcie, de infrastructură. Parcă am rezolvat totul sau nu vrem să rezolvăm nimic, dar avem acest subiect. Pe termen lung nu e bine”.

https://www.rfi.ro/politica-104793-kelemen-hunor-comisie-venetia-specialisti

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis a semnat decretele privind desemnarea miniştrilor interimari

PoliticKlaus Iohannis a semnat decretele privind desemnarea miniştrilor interimari

EconomieDan Suciu: Concluziile senatorului Daniel Zamfir privind ROBOR-ul sunt nejustificate

ExternJoe Biden isi va anunta candidatura pentru prezidentialele din 2020

EvenimenteMarcel Foca: PatriotFest-Inovez pentru România. Prezentarea ediției 2019 la Cluj-Napoca

CulturaSorin Ioniţă: Žižek vs Peterson, sau măcelul ideologic care n-a mai fost

SocialVictor Negrescu: Cred că ar trebui să fie cât mai mulţi tineri în viitorul Parlament European

MoldovaCristian Unteanu: Republica Moldova, din nou terenul de încercare pentru marea strategie rusească de constituire a „cordonului sanitar“Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe