OraNoua.ro
Publicat în 20 septembrie 2017, 17:34 / 256 elite & idei

Kelemen Hunor: Mircea Ionescu-Quintus – un politician de excepție, care și-a dedicat viața valorilor liberale

Kelemen Hunor: Mircea Ionescu-Quintus – un politician de excepție, care și-a dedicat viața valorilor liberale

Mircea Ionescu-Quintus a fost un politician de excepție, care și-a dedicat viața valorilor liberale, iar, în calitatea sa de senator și președinte al Senatului, a contribuit la consolidarea relațiilor de parteneriat și bună colaborare cu reprezentanții tuturor minorităților etnice din România, a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor.

”Cu multă tristețe ne luăm rămas bun de la un om deosebit, un scriitor, cunoscut pentru epigramele sale, un om cu o vastă cultură, care a trăit experiențele dure a două războaie mondiale, a suferit în temnițele comuniste și la Canal pentru vina de a fi înțeles esența democrației. Mircea Ionescu-Quintus a fost un politician de excepție, care și-a dedicat viața valorilor liberale. Susținător al valorilor democratice, în calitatea sa de fost senator și președinte al Senatului, Mircea Ionescu-Quintus a contribuit la consolidarea relațiilor de parteneriat și bună colaborare cu reprezentanții tuturor minorităților etnice din România. Transmit sincere condoleanțe familiei îndoliate, prietenilor și tuturor celor care i-au fost aproape. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a fost mesajul liderului UDMR.

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, a încetat din viață, vineri, la vârsta de 100 de ani. El va fi înmormântat luni la Ploiești.

Ultima ora:

ObservatorMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieRadu Craciun: Suntem in ochiul furtunii

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, moderator at Expert Forum conference – Eastern Europe and the Republic of China (Taiwan)

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe