OraNoua.ro
Publicat în 21 iunie 2017, 17:09 / 295 elite & idei

Kelemen Hunor: Nu pragul pentru folosirea limbii materne a blocat discuțiile UDMR cu PSD-ALDE

Kelemen Hunor: Nu pragul pentru folosirea limbii materne a blocat discuțiile UDMR cu PSD-ALDE

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat marți că nu are nicio problemă dacă pragul pentru folosirea limbii materne ar fi stabilit la 15%, așa cum a propus PSD, și că discuțiile cu coaliția de guvernare nu s-au blocat din cauza acestui prag.

„Orice proiect poate fi amendat în comisiile de specialitate, inclusiv acest prag la 15%, nu am nicio problemă, dar, bineînțeles, asta se va discuta în comisia de specialitate, și nu în fața microfoanelor. Nu aici s-au blocat discuțiile, aveți informații false”, le-a declarat el jurnaliștilor la Palatul Parlamentului.

Kelemen Hunor a spus că UDMR este pregătită pentru ziua de miercuri, când se va discuta moțiunea de cenzură, și că parlamentarii Uniunii nu vor participa la vot.

Întrebat dacă este pregătit, după ce se dezbate și votează moțiunea de cenzură, să poate discuții pentru intrarea la guvernare, Kelemen Hunor a menționat că e bine să existe și Opoziție.

„Eu am o părere și am spus și ieri: e bine să existe și Opoziție, mai mică, mai mare, deci nu e bine să fie toată lumea la guvernare, la Putere. Într-o democrație parlamentară sănătoasă e bine să fie cineva și în Opoziție. Dacă toți ceilalți vor considera că trebuie să stea doar UDMR în Opoziție și acest lucru e posibil, sau dacă tată lumea va considera că trebuie să stea PMP în Opoziție… Trebuie să fie cineva în Opoziție”, a mai spus el.

Kelemen Hunor a afirmat că, după părerea lui, acum minoritatea maghiară nu este respectată în România.

Ultima ora:

ObservatorMircea Geoană, despre mobilizarea de forțe militare ruse la granița cu Ucraina: Există elemente care ne fac să credem că este ceva serios

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe