OraNoua.ro
Publicat în 4 ianuarie 2017, 16:51 / 199 elite & idei

Kelemen Hunor: Schimbarea denumirii Ministerului Culturii va lăsa un gust amar, dacă nu se va ocupa și de minorități

Kelemen Hunor: Schimbarea denumirii Ministerului Culturii va lăsa un gust amar, dacă nu se va ocupa și de minorități

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marți că schimbarea denumirii Ministerului Culturii va lăsa „un gust amar” în cazul în care nu va exista în interiorul acestei instituții și o structură care să se ocupe de minoritățile naționale.

Precizarea a fost făcută în contextul în care viitoarea denumire a Ministerului Culturii, așa cum se regăsește ea în noua formulă guvernamentală, este Ministerul Culturii și Identității Naționale.

„Am avut o discuție legată de denumirea Ministerului Culturii. Noi am spus că conținutul este important, dar nu putem să nu vorbim și despre simboluri și simbolurile au un rol important în politică și în viața fiecărui om. Schimbarea denumirii, dacă nu se găsește în structura Ministerului Culturii o entitate care se va ocupa și de minoritățile naționale, atunci această denumire va lăsa un gust amar, va însemna că se gândește cel care a făcut această propunere doar la români, nu și la minoritățile etnice, nu și la maghiari, nu și la celelalte 18 minorități din România”, a spus Kelemen Hunor la finalul ședinței grupurilor parlamentare ale UDMR.

El a precizat că UDMR a propus crearea unei structuri în interiorul ministerului care să se ocupe și de minoritățile naționale, de protecția identității acestora și de cultura lor.

„Răspunsul a fost pozitiv și din partea domnului Dragnea, și din partea domnilor Tăriceanu și Constantin, și din partea premierului desemnat, Sorin Grindeanu”, a adăugat liderul UDMR.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe