OraNoua.ro
Publicat în 11 octombrie 2017, 19:36 / 38 elite & idei

Kelemen Hunor: Sperăm că vom găsi înțelegere la Senat, pentru amendamentele la Legea 215

Kelemen Hunor: Sperăm că vom găsi înțelegere la Senat, pentru amendamentele la Legea 215

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, la Arad, că speră să găsească „înțelegere” la senatori și că aceștia vor aproba amendamentele Uniunii la Legea 215, care se referă la folosirea limbii materne în instituțiile publice în localitățile în care minoritățile reprezintă 10 la sută din populație și nu 20 la sută, cât este stabilit în prezent.

‘S-a votat și s-a respins legea la Camera Deputaților. Dar textul de lege, împreună cu raportul de respingere, vor fi transmise Senatului, unde sperăm că vom găsi înțelegere’, a afirmat președintele UDMR.

El a subliniat că reprezentanții UDMR, ca oricine altcineva care are o inițiativă legislativă, prin aceasta „propun și un dialog”.

‘Refuzul dialogului și refuzul de a căuta un compromis în Parlamentul României și să dai un vot după măcar o încercare de a căuta un compromis, printr-un proiect de lege, și folosirea votului bineânțeles înseamnă un refuz de a dialoga cu minoritatea, înseamnă, așa cum am spus, „pumnul în gură”, adică folosirea forței votului în Parlament’, a susținut liderul UDMR.

Acesta a spus că, probabil pentru că în România au fost rezolvate toate problemele, a rămas doar „problema maghiară”.

„Probabil pentru că în România nu mai există alte probleme, toate au fost rezolvate, doar că nu le-am aflat noi. Poate că sunt deja autostrăzi, poate că se întorccele 5—6 milioane de români care au plecat la muncă în străinătate, poate că vin investitorii, poate că a scăzut și ROBOR-ul și a rămas doar problema maghiară, care trebuie rezolvată foarte repede și brutal’, a mai spus Kelemen.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a aflat vineri la Arad, pentru a lua parte la manifestările comemorative dedicate împlinirii a 168 de ani de la înfrângerea Revoluției de la 1848—1849 din Ungaria.

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis, discurs la summit-ul Inițiativa celor Trei Mări

PoliticDaniel Constantin (Pro România): Nu vrem neapărat la guvernare, vrem să contribuim ca acest guvern să-și înceteze mandatul

EconomieSilviu Cerna – Rolul economic al statului: O veche problemă rămasă deschisă

ExternOvidiu Nahoi: Populiștii se pregătesc și ei pentru viitoarea Uniune Europeană

EvenimenteMircea Geoană: La mila sorţii şi la pomana împrejurărilor externe?

CulturaScriitorul Mircea Cărtărescu, la aniversare

SocialRaed Arafat: 41% din maşinile de pompieri pentru intervenţii la incendii au o vechime mai mare de 30 de ani

MoldovaArmand Goșu: Victoria lui Andrei Năstase reînvie speranța unei schimbări în Republica MoldovaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe