Matei Bogdan
Publicat în 12 februarie 2020, 18:01 / 43 elite & idei

Klaus Iohannis a acceptat invitaţia de a efectua o vizită în Regatul Arabiei Saudite

Klaus Iohannis a acceptat invitaţia de a efectua o vizită în Regatul Arabiei Saudite

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri, la Palatul Cotroceni, cu ministrul de stat pentru Afaceri Externe din Regatul Arabiei Saudite, Adel Bin Ahmed Al-Jubeir.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, ministrul de stat Adel bin Ahmed Al-Jubeir a reiterat invitaţia adresată preşedintelui României de către Regele Salman bin Abdulaziz Al Saud de a efectua o vizită la Riad, invitaţie care a fost acceptată.

Iohannis a apreciat, în cadrul întâlnirii, relaţiile bune existente între cele două ţări, în contextul în care, în acest an, se împlinesc 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între România şi Regatul Arabiei Saudite.

„Preşedintele României a subliniat că există un potenţial important de consolidare a acestora, atât la nivel politic, cât şi economic”, arată Administraţia Prezidenţială.

Conform sursei citate, cei doi oficiali au punctat necesitatea dezvoltării relaţiilor bilaterale atât în domeniul economic, cât şi în alte domenii de interes reciproc, precum infrastructură, agricultură, IT, energii regenerabile, turism, apărare şi securitate.

De asemenea, preşedintele Iohannis a salutat decizia autorităţilor de la Riad de a emite vize turistice pentru cetăţenii străini, inclusiv pentru cei români.

Ministrul de stat pentru Afaceri Externe din Regatul Arabiei Saudite l-a felicitat pe preşedintele Iohannis pentru realegerea în funcţie şi a apreciat poziţia României în dosare importante de pe agenda internaţională, precum Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, Siria, Yemen, subliniind similitudinea poziţiilor celor două state cu privire la aceste subiecte.

Ministrul de stat pentru Afaceri Externe din Regatul Arabiei Saudite efectuează miercuri şi joi o vizită în România.

www.bursa.ro

Ultima ora:

ObservatorRobert Lupițu: “3+1” concluzii după Conferința de Securitate de la München – SUA, NATO și est-europenii au format reduta Occidentului. Uniunea Europeană, între apetit pentru putere și actor geopolitic în șlapi

PoliticCristina Buzașu, unul dintre primii trei români din DIASPORA, în guvernul Orban

EconomieMihai Daraban: China, posibil avantajată. Cum influenţează coronavirusul economia.

ExternAlexandru Lăzescu: De ce vrea Macron o Europă suverană în parteneriat cu Rusia

EvenimenteRobert Lupițu: “3+1” concluzii după Conferința de Securitate de la München – SUA, NATO și est-europenii au format reduta Occidentului. Uniunea Europeană, între apetit pentru putere și actor geopolitic în șlapi

CulturaIon M.Ioniţă: Dezbatere „Historia“ – 75 de ani după Yalta. Cine conduce lumea?

SocialCristian Bușoi, președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie din Parlamentul European: Trebuie să avem deschiderea să folosim inteligența artificială, fără abatere de la etică, pentru a-i ajuta mai mult pe toți copiii bolnavi de cancer

MoldovaEugen Tomac: Singura șansă pentru Republica Moldova este unirea cu RomâniaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe