Matei Bogdan
Publicat în 17 octombrie 2018, 10:23 / 40 elite & idei

Klaus Iohannis a discutat cu preşedintele Camerei Deputaţilor a Parlamentului italian despre dezvoltarea cooperării economice

Klaus Iohannis a discutat cu preşedintele Camerei Deputaţilor a Parlamentului italian despre dezvoltarea cooperării economice

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat în vizită de stat în Republica Italiană, a discutat marţi cu preşedintele Camerei Deputaţilor a Parlamentului italian, Roberto Fico, despre dezvoltarea cooperării economice, inclusiv a investiţiilor italiene în ţara noastră.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul întrevederii cu Roberto Fico, Iohannis a subliniat „excelentele relaţii dintre cele două state şi a arătat că ţara noastră contează pe colaborarea foarte bună cu Italia în exercitarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în 2019”. El a prezentat şi principalele dosare şi provocări ale perioadei preşedinţiei României la Consiliul UE.

„Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat importanţa comunităţii româneşti din Italia şi a comunităţii de afaceri italiene din România şi a încurajat dezvoltarea cooperării economice, inclusiv a investiţiilor italiene în ţara noastră”, precizează Administraţia Prezidenţială.

Totodată, Iohannis şi Fico au discutat despre relevanţa diplomaţiei parlamentare bilaterale. Abordând aspectele privind consolidarea proiectului european, Klaus Iohannis a evidenţiat „necesitatea ca Uniunea Europeană să devină un actor extern activ şi relevant în vecinătatea sa, cu precădere în dosarele complexe care generează provocări de ordin securitar pentru Uniune, în vederea găsirii de soluţii durabile, de exemplu pentru fenomenul migraţiei”, mai arată Administraţia Prezidenţială.

A treia zi a vizitei de stat a lui Klaus Iohannis în Republica Italiană a mai inclus depunerea unei coroane de flori la monumentul Altarul Patriei şi ceremonia de rămas-bun de la preşedintele Italiei, Sergio Mattarella.

Ulterior, preşedintele Iohannis a participat la deschiderea Forumului de afaceri România – Italia, la sediul Confindustria (Confederaţia generală a industriei italiene), eveniment care a fost urmat de o întrevedere cu primarul oraşului Roma, Virginia Raggi, şi de o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia.

Ultima ora:

ObservatorSilviu Cerna: Morala îndoielnică și pericolele statului social

PoliticKlaus Iohannis se va întâlni astăzi, la Londra, cu premierul Theresa May

EconomieSilviu Cerna: Morala îndoielnică și pericolele statului social

ExternValentin Naumescu: It’s not the economy, stupid! Trump pierde controlul în Camera Reprezentanţilor dar polarizarea ideologică a Americii se adânceşte

EvenimenteMugur Isărescu: Invitație BNR, 25 octombrie 2028 – Conferință ELEC „The Danube Triangle”

CulturaRadu Preda: Memoria abandonată

SocialIoan-Aurel Pop: În anul Centenarului Marii Uniri, ţara are nevoie de o vlagă nouă şi de energii de viitor

MoldovaArmand Goșu: Victoria lui Andrei Năstase reînvie speranța unei schimbări în Republica MoldovaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe