Adriana
Publicat în 20 septembrie 2017, 20:07 / 211 elite & idei

Klaus Iohannis, angajament FERM în fața președintelui Adunării Generale a ONU

Klaus Iohannis, angajament FERM în fața președintelui Adunării Generale a ONU
+ Observator

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit marţi cu preşedintele Adunării Generale a ONU, Miroslav Lajcak, context în care l-a asigurat pe înaltul oficial de sprijinul României pentru eforturile de reformare a organizaţiei.

„Şeful statului a reconfirmat angajamentul ferm al României pentru realizarea obiectivelor preşedintelui Adunării Generale, care coincid cu interesele ţării noastre: promovarea demersurilor de prevenire a conflictelor – foarte importantă pentru asigurarea păcii şi securităţii internaţionale; problematica migraţiei, preşedintele Klaus Iohannis asigurându-l pe înaltul oficial ONU de sprijinul României pentru negocierea Compactului Global al ONU pentru Migraţie şi eforturile de reformă a ONU, pentru a răspunde mai bine şi mai eficient provocărilor relaţiilor internaţionale contemporane”, se arată înt-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, citat de agerpres.ro.

Preşedintele Adunării Generale a mulţumit în mod deosebit pentru disponibilitatea de sprijin din partea României, arătând că ţara noastră este, în mod tradiţional, un stat care acţionează constructiv în relaţiile internaţionale şi o voce relevantă pe plan internaţional.
Meteorologii, anunț dur pentru bucureșteni: Care este intervalul critic de vreme rea pentru Capitală! Ordine date de Gabriela Firea

Preşedintele României a mai participat marţi la deschiderea segmentului la nivel înalt al celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, cea mai amplă reuniune anuală a şefilor de stat sau de guvern, la recepţia oferită de Uniunea Europeană şefilor de delegaţii UE prezenţi la sesiune şi la recepţia oferită de preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, şefilor de delegaţii.

De asemenea, preşedintele României a avut marţi o serie de întrevederi bilaterale cu omologii din Estonia, Egipt, Serbia, cu preşedintele Consiliului European, secretarul general al NATO şi liderii principalelor organizaţii evreieşti din Statele Unite ale Americii, respectiv American Jewish Committee, B’nai B’rith International, World Jewish Congress, Anti-Defamation League, Conference of the Presidents of Major American Jewish Organizations şi National Coalition Supporting Eurasian Jewry, World Jewish Restitution Organization.

La întâlnirea cu liderii organizaţiilor evreieşti, şeful statului a subliniat nivelul de colaborare cu acestea şi a prezentat caracterul excelent al Parteneriatului Strategic cu Statele Unite, mai ales după vizita „foarte fructuoasă” din luna iunie şi întrevederea cu preşedintele Trump. Administraţia Prezidenţială menţionează că, la solicitarea interlocutorilor, Iohannis a subliniat importanţa relaţiei transatlantice şi eforturile României de promovare a acesteia, în beneficiul securităţii şi prosperităţii Americii de Nord şi a Europei deopotrivă. Şeful statului român a mulţumit din nou pentru acordarea prestigiosului premiu al American Jewish Committee, Light Unto the Nations, în luna iunie, la Washington.

Dan Tăpălagă, răspuns dur la atacul lui Liviu Dragnea: ‘Pablito, deja mă cam dor dinții’

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat realizările Preşedinţiei române a IHRA, mai ales definiţia de lucru a antisemitismului şi modificările legislative recente din România în domeniu, dar şi hotărârea de aplicare mai promptă şi mai eficientă a acesteia. Şeful statului român a invitat organizaţiile evreieşti să se alăture celebrării Centenarului României Moderne, în 2018, sprijinirii proiectului Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România, precum şi altor proiecte de interes comun. Totodată, şeful statului a transmis cele mai bune urări cu prilejul apropiatei sărbători a Anului Nou Evreiesc.

Reprezentanţii organizaţiilor participante au salutat în mod deosebit rezultatele obţinute de ţara noastră în exercitarea Preşedinţiei IHRA (martie 2016 – martie 2017), inclusiv adoptarea definiţiei de lucru a antisemitismului, precum şi eforturile constante ale ţării noastre pentru asumarea trecutului şi promovarea educaţiei privind Holocaustul, inclusiv prin proiectul înfiinţării Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România.

De asemenea, a fost exprimată aprecierea pentru relaţiile strategice excelente dintre România şi SUA, respectiv România şi Israel, dar şi pentru susţinerea activă a ţării noastre pentru relaţia transatlantică. Au fost, totodată, abordate aspecte care ţin de problematica restituirii proprietăţilor comunităţii evreieşti din România., fiind evidenţiate progresele semnificative făcute în materie şi disponibilitatea autorităţilor de rezolvare a aspectelor încă restante.

http://www.stiripesurse.ro/klaus-iohannis-angajament-ferm-in-fa-a-pre-edintelui-adunarii-generale-a-onu_1220289.html

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

PoliticKlaus Iohannis anunță candidatura României la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

EconomieIonuț Stanimir: Primul Raport de Inteligență Financiară realizat de BCR – Situația financiară este a doua dimensiune importantă pentru români, după sănătate

ExternElena Calistru: Un pic de voință de a te mișca spre mai bine

SocialAlina Rizi: Sa regenerezi orasul ia timp

EvenimenteFlaviu George Predescu: Vă invit la lansarea cărții mele „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Andrei Gavrilă

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe