Adriana
Publicat în 23 noiembrie 2016, 13:27 / 95 elite & idei

Klaus Iohannis: „Avem un potenţial uman şi intelectual remarcabil, pe care trebuie să îl valorificăm aici, în ţară

Klaus Iohannis: „Avem un potenţial uman şi intelectual remarcabil, pe care trebuie să îl valorificăm aici, în ţară
+ Observator

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, la Iaşi, că statul român are un „potenţial uman şi intelectual remarcabil”, care trebuie valorificat în ţară, iar tinerii trebuie convinşi să contribuie la cercetare şi dezvoltare, potrivit unui comunicat al companiei Antibiotice Iaşi.
Preşedintele a susţinut o alocuţiune în cadrul unei dezbateri despre piaţa farmaceutică, dezvoltarea viitoare a societăţii, modalitatea de stabilire a preţurilor din piaţa românească şi a taxei de clawback, organizate la compania Antibiotice S.A din Iaşi.
„Am spus mereu că trebuie să privim cercetarea ca pe o investiţie în viitorul României. Avem un potenţial uman şi intelectual remarcabil, pe care trebuie să îl valorificăm aici, în ţară. Tinerii trebuie încurajaţi să aleagă cercetarea şi, mai ales, să aleagă să facă cercetare în România, iar cei care au plecat deja, să se reîntoarcă. Cred că Antibiotice ar putea fi un exemplu extraordinar în acest sens”, a afirmat Iohannis.
El a lăudat compania Antibiotice Iaşi, precizând că a devenit un exemplu pentru ţara noastră.
Şeful statului a mai spus: „Antibiotice Iaşi a reuşit să pună România pe harta internaţională a medicamentelor. Acesta este rezultatul dăruirii şi devotamentului unor oameni care au dedicat luni sau ani de cercetare şi efort pentru binele nostru, al tuturor.(…) Cunoaştem cu toţii dificultăţile cu care se confruntă sistemul medical românesc. Iar piaţa medicamentelor nu reprezintă nici pe departe o excepţie aici. Cred că, în acest context, aprecierea pentru Antibiotice Iaşi trebuie să fie cu atât mai mare”.
Klaus Iohannis a adăugat că producţia de medicamente nu face excepţie de la nevoile generale ale mediului de afaceri din ţara noastră, respectiv predictibilitatea economiei, a legislaţiei privind taxele şi a lipsei poverii birocratice.
„Vă felicit încă o dată pentru întreaga activitate şi pentru rezultatele remarcabile! Reprezentaţi un pol de inovare şi creativitate, un model de profesionalism şi aduceţi cinste ţării noastre la nivel internaţional. Iar viitorul înseamnă inovare, creativitate, cercetare”, a încheiat preşedintele.
La finalul întâlnirii cu angajaţii companiei farmaceutice şi cu personalităţi din lumea medicală şi academică ieşeană, şefului statului a primit medalia aniversară „Antibiotice – 60 ani de continuitate şi performanţă în activitate”. După semnarea în cartea de onoare a companiei Antibiotice, preşedintele a vizitat secţia de Parenterale, în care se produc antibioticele injectabile exportate în Statele Unite.
http://www.bursa.ro/iohannis-avem-un-potential-uman-si-intelectual-remarcabil-pe-care-trebuie-sa-il-valorificam-aici-…&s=piata_de_capital&articol=312314.html

Ultima ora:

ObservatorRadu Puchiu: Competențe sexuale digitale în școli

PoliticSebastian Burduja: De ziua mea, mi-am depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al PNL Sector 1

EconomieRadu Craciun: Suntem in ochiul furtunii

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialRadu Puchiu: Competențe sexuale digitale în școli

EvenimenteVictor Vevera: ICI București susține accelerarea digitalizării sistemului public național

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe