Adriana
Publicat în 2 noiembrie 2016, 13:22 / 83 elite & idei

Klaus Iohannis invitat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei la deschiderea INDAGRA – sansa de promovare a produselor autohtone

Klaus Iohannis invitat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei la deschiderea INDAGRA – sansa de promovare a produselor autohtone
+ Observator

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la deschiderea INDAGRA că acest târg reprezintă o șansă specială de promovare a produselor autohtone și a subliniat că numărul mare de participanți arată că România este pe drumul cel bun în ceea ce privește agricultura.

„Astăzi, INDAGRA reunește expozanți din 25 de țări și este lăudabil că târgul din acest an are un grad de internaționalizare de 30%, care înseamnă tehnologie de vârf, dar și soluții ingenioase, menite să aducă performanțe deosebite în agricultură. Acest eveniment reprezintă, pentru România, și o șansă specială de promovare a produselor autohtone, de cunoaștere a noilor realizări în materie de tehnici și tehnologii moderne în agricultură„, a spus Iohannis.

El a subliniat că INDAGRA a devenit un punct de reper în cooperarea din domeniul agriculturii nu doar pentru fermieri, ci și pentru specialiști, furnizori și clienți.

„O agricultură performantă are nevoie de cercetare, de mașini și utilaje de ultimă generație, de materii prime de calitate, iar INDAGRA reunește sub același acoperiș toate aceste elemente„, a afirmat Iohannis.

Șeful statului a arătat că la INDAGRA participă an de an companii importante, din țară și din străinătate, și acesta este un indiciu pentru potențialul imens pe care agricultura românească îl are.

„Este foarte important să știm să promovăm în mod inteligent atuurile noastre, fie că ne referim la potențialul agricol vegetal sau la cel zootehnic, la produsele tradiționale sau cele ecologice, ori la soiurile de vin românești, apreciate în plan internațional”, a mai arătat Iohannis.

El a spus că evenimentul expozițional este și o foarte bună platformă de comunicare pentru profesioniștii din agricultură.

„Asemenea evenimente constituie întotdeauna un bun prilej pentru ca oamenii să se apropie de agricultură, pentru ca tinerii să înțeleagă oportunitățile deosebite care există în acest domeniu, astfel încât să apară tot mai multe inițiative de a face agricultură, care să aducă satisfacția deosebită a cultivării pământului și a exploatării, prin valoare adăugată, a roadelor și a recoltelor obținute„, a afirmat șeful statului.

El a conchis că numărul mare de expozanți și interesul deosebit pentru acest târg internațional arată că România este pe drumul cel bun, care trebuie continuat cu implicare, dar și cu seriozitate, scrie Agerpres.

„Am certitudinea că și ediția din acest an va aduce un plus de valoare pentru agricultura românească”, a completat Iohannis, care participă pentru al do
ilea an consecutiv la deschiderea INDAGRA.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe