OraNoua.ro
Publicat în 1 aprilie 2015, 20:31 / 391 elite & idei

Klaus Iohannis: Independenţa energetică-cel mai bun mijloc de apărare. România – un hub al investiţiilor SUA

Klaus Iohannis: Independenţa energetică-cel mai bun mijloc de apărare. România – un hub al investiţiilor SUA

Independenţa energetică e cel mai bun mijloc de apărare şi prevenire a vulnerabilităţilor, în contextul evoluţiilor din vecinătatea estică,a declarat preşedintele Klaus Iohannis,apreciind că stabilitatea României constituie un argument puternic pentru a deveni un hub al investiţiilor SUA în regiune.

„România susţine ferm finalizarea cât mai rapidă a negocierilor şi încheierea acordului privind Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii. Dincolo de beneficiile certe pe care le va aduce în egală măsură pentru Europa şi Statele Unite ale Americii, un puternic parteneriat transatlantic este cu atât mai necesar dacă avem în vedere provocările generate de o piaţă economică globală”, a declarat, luni, preşedintele Klaus Iohannis, la forumul „Noi Perspective ale Parteneriatului Strategic Statele Unite – România”.

„Eliminarea barierelor comerciale în domeniul energetic este crucială pentru consolidarea domeniului energetic şi securitatea energetică a Europei. În lumina evenimentelor actuale din vecinătatea estică şi ţinând cont de precedente, energia a devenit o armă politică, iar urmărirea independenţei energetice cel mai bun mijloc de apărare şi prevenire a vulnerabilităţilor”, a subliniat Iohannis, adăugând, în acest context, că securitatea energetică trebuie să ocupe în 2015 şi în viitor „un loc esenţial” în dialogul economic dintre România şi Statele Unite ale Americii.

„România poate deveni cea mai importantă destinaţie de investiţii în regiune pentru companiile americane în domeniul energiei, viaţa noastră fiind tot mai deschisă la expertiza şi investiţiile din SUA”, a afirmat şeful statului.

Totodată, Klaus Iohannis a declarat că, pe fundalul „tulburărilor din vecinătate, stabilitatea politică şi macroeconomică a României constituie „argumente puternice pentru a deveni un «hub» al investiţiilor americane în regiune”.

„Dincolo de dimensiunea deloc de neglijat a pieţei româneşti, economia românească are de oferit multe oportunităţi de afaceri; domenii precum energia, infrastructura strategică, IT-ul ar trebui să fie prezente pe o listă scurtă de arii prioritare. Orice avans în acest sens va veni în întâmpinarea aşteptărilor cetăţenilor şi va contribui la crearea de noi locuri de muncă şi, evident, la creşterea bunăstării”, a mai spus preşedintele Iohannis.

Ultima ora:

ObservatorRadu Puchiu: H.appyCities a lansat analiza „Economia digitală și societatea în România” – Este necesară înțelegerea mult mai bună a cadrului european, a rolului și structurii DESI

PoliticRadu Burnete: ”Patriotismul” anti european e lupul paznic la oi și nimic mai mult

EconomieRadu Puchiu: H.appyCities a lansat analiza „Economia digitală și societatea în România” – Este necesară înțelegerea mult mai bună a cadrului european, a rolului și structurii DESI

ExternOvidiu Nahoi: Pentru ultima oară, Regina i-a ținut la respect pe adversarii democrației și păcii

SocialRadu Puchiu: H.appyCities a lansat analiza „Economia digitală și societatea în România” – Este necesară înțelegerea mult mai bună a cadrului european, a rolului și structurii DESI

EvenimenteRadu Carp: „Zilele Culturii Armâneşti”, pe 23 şi 24 septembrie 2022, la Constanța

CulturaFlaviu George Predescu: Romanul Paraclis 1980 va apărea cu ocazia Târgului de Carte Gaudeamus, în decembrie

EditorialAlexandru Lăzescu: La moartea RegineiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe