OraNoua.ro
Publicat în 1 aprilie 2015, 20:31 / 454 elite & idei

Klaus Iohannis: Independenţa energetică-cel mai bun mijloc de apărare. România – un hub al investiţiilor SUA

Klaus Iohannis: Independenţa energetică-cel mai bun mijloc de apărare. România – un hub al investiţiilor SUA

Independenţa energetică e cel mai bun mijloc de apărare şi prevenire a vulnerabilităţilor, în contextul evoluţiilor din vecinătatea estică,a declarat preşedintele Klaus Iohannis,apreciind că stabilitatea României constituie un argument puternic pentru a deveni un hub al investiţiilor SUA în regiune.

„România susţine ferm finalizarea cât mai rapidă a negocierilor şi încheierea acordului privind Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii. Dincolo de beneficiile certe pe care le va aduce în egală măsură pentru Europa şi Statele Unite ale Americii, un puternic parteneriat transatlantic este cu atât mai necesar dacă avem în vedere provocările generate de o piaţă economică globală”, a declarat, luni, preşedintele Klaus Iohannis, la forumul „Noi Perspective ale Parteneriatului Strategic Statele Unite – România”.

„Eliminarea barierelor comerciale în domeniul energetic este crucială pentru consolidarea domeniului energetic şi securitatea energetică a Europei. În lumina evenimentelor actuale din vecinătatea estică şi ţinând cont de precedente, energia a devenit o armă politică, iar urmărirea independenţei energetice cel mai bun mijloc de apărare şi prevenire a vulnerabilităţilor”, a subliniat Iohannis, adăugând, în acest context, că securitatea energetică trebuie să ocupe în 2015 şi în viitor „un loc esenţial” în dialogul economic dintre România şi Statele Unite ale Americii.

„România poate deveni cea mai importantă destinaţie de investiţii în regiune pentru companiile americane în domeniul energiei, viaţa noastră fiind tot mai deschisă la expertiza şi investiţiile din SUA”, a afirmat şeful statului.

Totodată, Klaus Iohannis a declarat că, pe fundalul „tulburărilor din vecinătate, stabilitatea politică şi macroeconomică a României constituie „argumente puternice pentru a deveni un «hub» al investiţiilor americane în regiune”.

„Dincolo de dimensiunea deloc de neglijat a pieţei româneşti, economia românească are de oferit multe oportunităţi de afaceri; domenii precum energia, infrastructura strategică, IT-ul ar trebui să fie prezente pe o listă scurtă de arii prioritare. Orice avans în acest sens va veni în întâmpinarea aşteptărilor cetăţenilor şi va contribui la crearea de noi locuri de muncă şi, evident, la creşterea bunăstării”, a mai spus preşedintele Iohannis.

Ultima ora:

ObservatorCristian Păun: Cele mai importante erori în agricultura românească

PoliticKlaus Iohannis salută anunțul lui Biden de la summitul G7 privind sprijinul SUA, Japoniei, Coreei de Sud și EAU pentru reactoarele modulare mici din România

EconomieCristian Păun: Cele mai importante erori în agricultura românească

ExternMarco Badea: Câteva noi informații despre invazia pe scară largă începută de Vladimir Putin în Ucraina

SocialGrațian Mihăilescu: Sunt tare bucuros că am realizat acest proiect pentru Reșița și că abia aștept să-l văd pus în aplicare

EvenimenteAndreea Negru: Financial education at entrepreneurial level – the key to business success

CulturaIonuț Vulpescu: Podcast – invitat, Ion Moraru

EditorialRadu Magdin: A Case for Big Time, Really Global, InternationalisationClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe