OraNoua.ro
Publicat în 14 decembrie 2016, 12:48 / 245 elite & idei

Klaus Iohannis, la întâlnirea cu ambasadori din UE: Desemnarea noului prim-ministru, numai cu respectarea criteriilor de integritate

Klaus Iohannis, la întâlnirea cu ambasadori din UE: Desemnarea noului prim-ministru, numai cu respectarea criteriilor de integritate

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit marți cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați la București, în cadrul unui dejun de lucru găzduit de Ambasada Republicii Slovace, context în care a arătat că în ceea ce privește desemnarea noului prim-ministru va face acest demers numai cu respectarea criteriilor de integritate, fapt care a fost enunțat înaintea începerii campaniei electorale.

Întâlnirea a prilejuit discuții despre situația internă din România, dar și despre temele aflate pe agenda reuniunii Consiliului European din 15 decembrie, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, referitor la situația internă, au fost discutate cu prioritate rezultatele și implicațiile alegerilor parlamentare care au avut loc în 11 decembrie.

„Președintele României a menționat că acestea s-au desfășurat în bune condiții, fiind foarte bine organizate. În acest context, președintele Klaus Iohannis a evidențiat că România are, în prezent, o democrație consolidată, ceea ce se confirmă și prin faptul că din viitorul legislativ nu vor face parte partide politice naționaliste, eurosceptice sau extremiste”, se precizează în comunicat.

Șeful statului a felicitat Republica Slovacă pentru eforturile depuse și rezultatele obținute pe perioada deținerii Președinției Consiliului UE, în cel de-al doilea semestru al acestui an, într-un climat european care se confruntă cu multiple provocări.

Totodată, președintele Iohannis a menționat că, în ciuda situației complicate la nivel european, România își menține angajamentul ferm față de proiectul european, iar cetățenii români sunt profund atașați valorilor europene.

„România consideră că adâncirea integrării europene este calea de urmat pentru un viitor de succes al Uniunii Europene”, se arată în comunicat.

În ceea ce privește intrarea României în zona euro, șeful statului a menționat că aceasta rămâne un obiectiv strategic, dar că mult mai important decât fixarea unui termen de aderare este ca țara noastră să facă eforturile necesare astfel încât să fie foarte pregătită pentru aceasta într-o perioadă rezonabilă de timp.

Referitor la deținerea președinției Consiliului UE de către România în 2019, Iohannis a indicat că exercitarea pentru prima dată de către țara noastră a președinției rotative a Consiliului UE va fi o importantă oportunitate pentru statul român, dar și o mare responsabilitate, depunându-se toate eforturile pentru a exercita cu succes acest mandat.

 

Ultima ora:

ObservatorRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieRadu Craciun: Suntem in ochiul furtunii

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialRadu Puchiu: Competențe sexuale digitale în școli

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, moderator at Expert Forum conference – Eastern Europe and the Republic of China (Taiwan)

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe