OraNoua.ro
Publicat în 10 februarie 2016, 19:39 / 311 elite & idei

Klaus Iohannis participă la Conferința de securitate de la Munchen; șeful statului va vorbi despre viitorul NATO

Klaus Iohannis participă la Conferința de securitate de la Munchen; șeful statului va vorbi despre viitorul NATO

Președintele Klaus Iohannis va efectua, începând de joi, o vizită de lucru în Bavaria și va participa la Conferința de securitate de la Munchen, care se desfășoară în perioada 12-14 februarie.

Șeful statului se va întâlni joi cu președintele Parlamentului Bavariei, Barbara Stamm, iar vineri cu premierul bavarez, Horst Seehofer, alături de care va susține declarații de presă. Potrivit unor surse oficiale, interesul României este să atragă cât mai mulți investitori din Bavaria.

Vineri va avea loc sesiunea de deschidere a Conferinței de securitate de la Munchen. Șeful statului este vorbitor principal sâmbătă în cadrul conferinței, la panelul dedicat viitorului NATO.

Printre subiectele care vor fi discutate la conferință se numără poziția față de Federația Rusă, criza refugiaților, viitorul NATO, terorismul, situația din Siria, Ucraina și din Africa, schimbările climatice.

„În ceea ce privește Rusia, poziția României este că această țară trebuie să respecte acordurile de la Minsk integral. (…) În momentul de față nu se pune problema ridicării sancțiunilor asupra Rusiei. De asemenea, nu credem că soluția cea mai bună ar fi o izolare totală a Rusiei. Pe anumite paliere dialogul poate fi menținut, cum este Siria”, au declarat, marți, surse oficiale.

Conferința de la Munchen oferă posibilitatea unor întâlniri bilaterale între participanți. La reuniune vor participa șefi de stat, premieri, comisari europeni, miniștri din mai multe țări.

Ultima ora:

ObservatorOvidiu Nahoi: Falsul patriot – un portret de Ziua Națională

PoliticCristian Bușoi: Felicitări Ambasadei României în Belgia

EconomieDan Mircea Cipariu: Povestea PNRR trebuie privită din perspectiva următoarelor provocări

ExternCristian Unteanu: Ajutorul pentru Ucraina pe timp de război – ce țări ajută? Cum? La ce nivel? Cu ce?

SocialOvidiu Nahoi: Falsul patriot – un portret de Ziua Națională

EvenimenteMihai Manole: Suntem onorați să primim premiul pentru „Public Transportation Partner 2021 – 2022 in Romania”, în cadrul Vertiv Roadshow 2022 – Bucharest

CulturaFlaviu Predescu: Condeie române în Italia. Invitată scriitoarea Camelia Morda Baciu

EditorialAlexandru Grumaz: O pace imposibilă!Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe