OraNoua.ro
Publicat în 5 octombrie 2016, 19:07 / 193 elite & idei

Klaus Iohannis: Proiectul de tara va fi un document strategic scurt si usor de inteles / Va defini probleme importante, precum daca vrem sa aderam la zona euro sau nu

Klaus Iohannis: Proiectul de tara va fi un document strategic scurt si usor de inteles / Va defini probleme importante, precum daca vrem sa aderam la zona euro sau nu

Proiectul de tara in varianta finala va fi un document strategic scurt si usor de inteles, a declarat Klaus Iohannis dupa prima sedinta a comisiei prezidentiale pentru elaborarea acestuia.

“Acest proiect va defini, bunaoara, daca Romania vrea sa fie o tara profund integrata in Europa sau mai putin integrata sau daca vrem sa aderam la zona euro sau nu”, a spus seful statului citat de Hotnews.

Alte probleme importante ale Romaniei, cum ar fi cate clase sa fie in ciclul primar sau secundar de scoala vor fi incluse in alte proiecte.

“Proiectul detara da linia directoare, unde vrem sa ajungem cu Romania”, a spus Iohannis, precizand, potrivit Hotnews, ca sectorial se vor elabora alte planuri.

Vor fi adaugate si altele care nu au fost clarificate pana acum in discutia despre Romania, a declarat seful statului.

Iohannis a precizat ca dupa elaborare mai sunt doua faze importante: o dezbatere publica, ce va dura luni de zile, si o conciliere politica.

„Acest proiect de tara poate sa ne ghideze numai daca toate partidele il sprijina si sunt de acord” a spus seful statului, adaugand ca „aceasta comisie vrea sa realizeze cel mai important document al Romaniei si vrea sa obtina consens”.

„Dupa aceasta prima runda sunt foarte optimist. Toti membrii sunt hotarati sa se implice, toti au venit cu propuneri foarte bune. Cred ca vom avea in timp util un proiect de tara, o viziune pentru Romania”, a apreciat Iohannis.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe