OraNoua.ro
Publicat în 25 iunie 2014, 21:15 / 424 elite & idei

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Mihai Răzvan Ungureanu

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Mihai Răzvan Ungureanu

Președintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, s-a întâlnit joi, într-un hotel din București, cu liderul partidului Forța Civică, Mihai Răzvan Ungureanu.

Întâlnirea a durat aproximativ o jumătate de oră. Iohannis a evitat să dea declarații despre acest subiect, însă Ungureanu a afirmat că a fost vorba de „o cafea între prieteni” iar printre temele de discuție s-a aflat și unitatea dreptei.

„Am discutat și despre politică, am discutat și despre ce se întâmplă în țară în acest moment, de ce trebuie să facem cu toții. (…) Despre unitatea dreptei. Acesta este subiectul pe care îl avem în principal în atenție și în dialogul cu domnul președinte Vasile Blaga și în dialogul cu domnul președinte Klaus Iohannis”, a spus Ungureanu.

Întrebat dacă FC va fuziona cu PNL, el a răspuns că există „discuții preliminare”.

„Suntem în discuții preliminare și nu cred că există un preț atât de mare care să nu poată fi plătit pentru unitatea dreptei. (…) Cred că n-a existat moment în care să nu susținem proiectul constituirii unui mare partid în jumătatea de centru-dreapta a scenei politice românești, un partid care să se revendice de la grupul popular european și care să fie solidar cu celelalte partide din PPE”, a arătat Mihai Răzvan Ungureanu.

El a spus că a avut discuții pe aceleași subiecte și cu liderul PDL, Vasile Blaga.

„Nu e niciun secret câtă vreme construcția unui mare partid în jumătatea de centru-dreapta ne interesează pe toți, dar totul se face cu calm, cu luciditate, cu multă maturitate și având în minte obiectivul, care e mai important decât orice alt detaliu”, a declarat liderul FC.

Acesta a precizat însă că nu a negociat cu vreunul dintre cele două partide. „Nu suntem în situația de a negocia, discutăm deocamdată”, a adăugat Mihai Răzvan Ungureanu.

Ultima ora:

ObservatorRadu Puchiu: H.appyCities a lansat analiza „Economia digitală și societatea în România” – Este necesară înțelegerea mult mai bună a cadrului european, a rolului și structurii DESI

PoliticRadu Burnete: ”Patriotismul” anti european e lupul paznic la oi și nimic mai mult

EconomieRadu Puchiu: H.appyCities a lansat analiza „Economia digitală și societatea în România” – Este necesară înțelegerea mult mai bună a cadrului european, a rolului și structurii DESI

ExternOvidiu Nahoi: Pentru ultima oară, Regina i-a ținut la respect pe adversarii democrației și păcii

SocialRadu Puchiu: H.appyCities a lansat analiza „Economia digitală și societatea în România” – Este necesară înțelegerea mult mai bună a cadrului european, a rolului și structurii DESI

EvenimenteRadu Carp: „Zilele Culturii Armâneşti”, pe 23 şi 24 septembrie 2022, la Constanța

CulturaFlaviu George Predescu: Romanul Paraclis 1980 va apărea cu ocazia Târgului de Carte Gaudeamus, în decembrie

EditorialAlexandru Lăzescu: La moartea RegineiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe