OraNoua.ro
Publicat în 12 aprilie 2017, 14:36 / 245 elite & idei

Klaus Iohannis: Sărbătoarea de Pesah oferă un prilej în plus de a cultiva dialogul și toleranța

Klaus Iohannis: Sărbătoarea de Pesah oferă un prilej în plus de a cultiva dialogul și toleranța

Sărbătoarea de Pesah reînnoiește sensul libertății în contemporaneitate și oferă un prilej în plus de a cultiva dialogul și toleranța, a arătat președintele Klaus Iohannis.

Mesajul șefului statului a fost prezentat, luni, de către consilierul prezidențial Sergiu Nistor, cu prilejul Cinei de Pesah, la Sinagoga Mare din București, a informat Administrația Prezidențială, prin intermediul unui comunicat.

„Comemorare a eliberării poporului evreu din robie, Pesah reînnoiește sensul libertății în contemporaneitate. Pesah ne dă ocazia unei reflecții asupra valorilor tradiționale care continuă să reunească poporul evreu în jurul familiei și Templului, identificându-l în simfonia civilizațiilor. Prin cunoașterea și împărtășirea tradițiilor care duc mai departe spiritul unei civilizații milenare, bogate în semnificații pentru întreaga umanitate, sărbătoarea evreiască de Pesah oferă un prilej în plus de a cultiva dialogul, toleranța”, se arată în mesajul respectiv.

Klaus Iohannis a transmis comunităților evreiești din România un călduros „Hag Pesah Sameah!”.

„Cu ocazia Sărbătorii de Pesah, doresc să adresez conducerii și tuturor membrilor Federației Comunităților Evreiești din România gândurile mele cele mai bune însoțite de calde urări de fericire și bună conviețuire. Fie ca sărbătoarea aceasta să vă prilejuiască bucuria comuniunii în spiritul rugăciunii, al solidarității și al recunoștinței”, a fost urarea președintelui.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: Securing the Future and unlocking Cybersecurity Solutions

PoliticMarco Badea: S-au încheiat discuțiile între Biden și Putin. SUA au avertizat cu ”sancţiuni severe”. Rusia a amintit de al Doilea Război Mondial

EconomieFlorin Georgescu: România a asigurat echilibrele macroeconomice numai în cadrul programelor încheiate cu FMI, Banca Mondială și CE / Aplicarea terapiei de șoc a reprezentat o succesiune de „victorii à la Pirus”

ExternIulian Fota: Chiar daca pericolul razboiului impotriva Ucrainei s-a mai estompat el va continua sa pluteasca cat timp cererile Moscovei sunt nerezonabile

SocialDaniela Vișoianu: Din seria ”ce aș fi vrut să învăț în liceu”…

EvenimenteVictor Vevera: Securing the Future and unlocking Cybersecurity Solutions

CulturaDan Mircea Cipariu: Regulamentul celei de-a XII-a ediții a Galei Tinerilor Scriitori

EditorialRadu Magdin: Why the German Mittelstand is the way forward for CEE’s businessesClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe