Matei Bogdan
Publicat în 23 iunie 2021, 10:10 / 96 elite & idei

Klaus Iohannis se afla pe primul loc în preferințele românilor la capitolul încredere

Klaus Iohannis se afla pe primul loc în preferințele românilor la capitolul încredere

Cel mai recent sondaj realizat de CURS la nivel național, în perioada 11-18 iunie 2021, arată că presedintele Klaus Iohannis se afla pe primul loc în preferințele românilor la capitolul încredere, cu 33%.

Pe locul 2 se poziționează presedintele PSD, Marcel Ciolacu, cu 26%, iar locul 3 este ocupat de premierul Florin Cîtu. Urează presedintele AUR, George Simion, și presedintele PNL, Ludovic Orban.

În ceea ce priveste intenția de vot, la întrebarea „Dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, dumnevoastră cu ce partid ați vota?”, 34% dintre participanți la sondaj au raspuns PSD, 22% PNL, 14% USR si 12% AUR.

Românii chestionați au avut de raspuns si la întrebări legate de vaccinarea împotriva COVID-19. 38% dintre participantii la studiu spun că se vor vaccina, în timp ce 16% au raspuns că probabil se vor vaccina, dar mai așteaptă, iar 11% au raspuns ca nu se vor vaccina niciodată.

În ceea ce priveste campania de vaccinare, 56% dintre respondenti spun ca se desfășoară „mai degrabă rău”, iar 35% spun ca se desfășoară „mai degraba bine”.

Detalii, aici.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe