Adriana
Publicat în 22 martie 2018, 12:49 / 81 elite & idei

Klaus Iohannis: Va lansez tuturor invitatia de a va implica prin idei si solutii si in legatura cu Proiectul de tara

Klaus Iohannis: Va lansez tuturor invitatia de a va implica prin idei si solutii si in legatura cu Proiectul de tara
+ Observator

La aproape doi ani de cand a venit cu ideea unei Comisii prezidentiale care sa propuna actorilor politici si sociali un Proiect de tara major, pentru o Romanie moderna, europeana si prospera, asa cum insusi presedintele a asumat, Klaus Iohannis anunta ca documentul programatic va fi supus dezbaterii publice in lunile urmatoare.

Anuntul presedintelui a fost facut, marti, intr-un discurs sustinut la Camera de Comert Americana din Romania.

„Va lansez tuturor invitatia de a va implica prin idei si solutii si in legatura cu Proiectul de tara pe care il voi supune unui proces de consultare publica in lunile care urmeaza”, a spus Klaus Iohannis, la finalul discursului.

Presedintele s-a axat pe componentele economice ale unei Romanii competitive si a vorbit despre nevoia de predictibilitate economica reala, un deziderat greu de atins, a sugerat el, de vreme ce am avut trei guverne intr-un singur an.

„Am atras atentia tuturor guvernelor, dar cu precadere celor trei din ultimul an, ca predictibilitatea economica nu este un slogan la care se apeleaza doar cu ocazia seminariilor.

In esenta, lipsa de predictibilitate atrage si lipsa de sustenabilitate a performantelor economice, iar mediul de afaceri stie cel mai bine ca ceea ce se castiga usor de multe ori se pierde la fel de usor”, a spus Klaus Iohannis.

Presedintele a insistat pe imperativul unor politici economice coerente si a amintit, in acest context, si de vizita pe care a facut-o in Statele Unite ale Americii, la invitatia presedintelui Donald Trump.

„Tocmai de aceea, pentru a obtine un parcurs economic durabil, decidentii de politica economica trebuie sa fie capabili sa ofere incredere mediului privat, prin masuri bine fundamentate, transparente si, mai ales, predictibile, care sa rezolve problemele din economie, nu sa creeze altele poate chiar mai mari”, a spus Klaus Iohannis.

Cu doar cateva zile inainte, intr-un alt discurs de la Cotroceni, sustinut cu prilejul evenimentului „Romania la Centenar”, Klaus Iohannis a vorbit despre acelasi Proiect de tara. In oglinda, mizele trebuie sa fie la fel de inalte cum au fost cele ale arhitectilor Romaniei Mari, dar adaptate contextului actual.

„Daca vrem sa cinstim cu adevarat faptele inaintasilor si sa ne ridicam la inaltimea mostenirii pe care ne-au lasat-o, avem datoria sa ne asumam, la randul nostru, tinte la fel de inalte. (…) In secolul XXI, insa, Romania are nevoie de noi energii, care sa se manifeste intr-un Proiect de tara in acord cu interesele noastre contemporane, fundamental legate de statutul de membru al Uniunii Europene si al NATO”, a subliniat Iohannis

http://www.ziare.com/klaus-johannis/presedinte/proiectul-de-tara-al-presedintelui-iohannis-mai-face-un-pas-tinte-la-fel-de-inalte-ca-in-1918-adaptate-nevoilor-de-azi-mai-ramane-sa-vedem-cum-1506709

Ultima ora:

ObservatorRaed Arafat: Livrarea primului lot de ambulante a inceput; cate autospeciale noi va avea sistemul de urgenta

PoliticIurie Leancă: ”Sandu și Năstase încearcă să antreneze și România în luptele politice din R.Moldova”

EconomieDaniel Daianu: What drives illiberalism?

ExternAlexandru Grumaz: George H.W. Bush, Mihail Gorbaciov şi Summitul de la Malta din 1989

EvenimenteCristian Bușoi, organizator al evenimentului „UE 2019-2024: Cum putem sprijini eliminarea hepatitei virale, în conformitate cu strategia globală a OMS și SDGS ale ONU”

CulturaRadu Preda: Memoria dreptăţii

SocialRaed Arafat: Livrarea primului lot de ambulante a inceput; cate autospeciale noi va avea sistemul de urgenta

MoldovaArmand Goșu: Victoria lui Andrei Năstase reînvie speranța unei schimbări în Republica MoldovaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe