Ana Iosif
Publicat în 16 martie 2012, 09:25 / 233 elite & idei

La Chişinău a început şedinţa specială a Parlamentului în cadrul căreia deputaţii vor încerca din nou să aleagă şeful statutului

La Chişinău a început şedinţa specială a Parlamentului în cadrul căreia deputaţii vor încerca din nou să aleagă şeful statutului

La şedinţă participă 65 de deputaţi, din totalul de 101. Deşi opoziţia comunistă anunţase anterior că nu va participa la şedinţă, trei deputaţi din această fracţiune au declarat vineri dimineaţa că sunt delegaţi să asiste, pentru a nu admite încălcări ale procesului de vot.

Pentru alegerea preşedintelui sunt necesare cel puţin 61 de voturi, dar Alianţa pentru Integrare Europeană dispune doar de 58 de mandate.

La funcţia de preşedinte candidează judecătorul Nicolae Timofti, candidatul Alianţei pentru Integrare Europeană.

Dacă nu va fi ales şeful statului, parlamentul va mai putea să organizeze alt tur în decurs de 30 de zile, iar în caz de eşec legislativul va fi dizolvat şi vor avea loc noi alegeri parlamentare anticipate.

Autorităţile de la Chişinău au luat măsuri sporite de securitate vineri, când parlamentul urmează să aleagă preşedintele.

Măsuri sporite de securitate de frica un nou 7 aprilie

Palatul Republicii, unde se desfăşoară şedinţele Parlamentului Republicii Moldova, a fost înconjurat vineri dimineaţa de poliţişti cu echipamente speciale şi a fost instalat un gard de protecţie. În acelaşi timp, aproximativ o sută de persoane, foşti colaboratori ai forţelor de ordine, manifestează în favoarea Alianţei pentru Integrare Europeană.

Măsurile de protecţie au fost luate după ce opoziţia comunistă, care nu recunoaşte legitimitatea alegerilor, a anunţat pentru vineri proteste de amploare. În acest context, biroul permanent al legislativului a decis ieri seara modificarea orei şedinţei parlamentului de la 15.00, cum era anunţată iniţial, la ora 8.00.

 

 

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe