Matei Bogdan
Publicat în 16 noiembrie 2022, 13:35 / 59 elite & idei

Laura D. Stifter: Percepția în alte țări… cândva terorizate de ruși

Laura D. Stifter: Percepția în alte țări… cândva terorizate de ruși

Vorbeam cu o amică româncă stabilită în Polonia, undeva prin 2016. Discutam verzi și uscate, despre chestiuni personale, când, dintr-odată, ea se oprește și-mi spune șoptit:

– „Se aude un avion…”

– „Și?”, întreb eu mirată.

– „Nu știu de ce, dar, de câte ori se aude un avion foarte aproape, am așa, parcă impresia că vin rușii și mi se face frică… și știi, mai mulți colegi de la job, polonezi, mi-au spus că simt la fel.”

În 2016-2017, nu era niciun război în Europa… dar cam asta e percepția în țări… cândva terorizate de ruși chiar mult mai mult decât a fost terorizată România.

Ultima ora:

ObservatorRăzvan Bologa, Andreea Paul: Dezbatere online: “Unde și cum putem folosi inteligența artificială în activitatea noastră profesională? Pot boții suplini acumulările educaționale din anii de instruire?”

PoliticKelemen Hunor: În acest moment, comasarea alegerilor locale şi parlamentare nu este posibilă constituţional

EconomieMarian Năstase: ALRO este al doilea cel mai transparent emitent BET privind raportarea ESG

ExternMarco Badea: Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat Regatul Unit să trimită avioane de luptă în Ucraina

SocialCsibi Magor: Pentru prima data de cand donez

EvenimenteRăzvan Bologa, Andreea Paul: Dezbatere online: “Unde și cum putem folosi inteligența artificială în activitatea noastră profesională? Pot boții suplini acumulările educaționale din anii de instruire?”

CulturaVlad Mixich: Mi s-a întâmplat de câteva ori să trăiesc o emoție foarte specială: gratitudinea de a fi martorul nemijlocit a unei frumuseți unice

EditorialAlexandru Grumaz: 15 minute care au schimbat politica Uniunii EuropeneClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe