Adriana
Publicat în 23 aprilie 2013, 22:43 / 71 elite & idei

Liviu Voinea, în discuţii cu oficiali ai Trezoreriei SUA

Liviu Voinea, în discuţii cu oficiali ai Trezoreriei SUA
+ Observator

Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, s-a întâlnit, în 18 aprilie, cu Christopher Smart, adjunct al asistentului pentru Europa şi Eurasia al Secretarului Trezoreriei SUA. Printre temele discutate s-a aflat şi intenţia României de a încheia un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional, se arată într-un comunicat al ministerului.

“Temele principale discutate au vizat evoluţiile în domeniul macro-economic din România, consolidarea fiscală şi perspectivele de creştere economică, finanţarea deficitului bugetar şi progresele pe linia reformelor structurale. Oficialul român a exprimat, cu acest prilej, determinarea României de a finaliza cu succes programul său cu FMI şi interesul de a încheia un nou acord. De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre absorbţia fondurilor europene în România şi despre întărirea mecanismelor de supraveghere bancară la nivel european”, se spune în comunicat.

Totodată, au fost schimbate opinii cu privire la cooperarea bilaterală româno-americană pe linia schimbului de informaţii de natură fiscală (FATCA).

Discuţiile au avut loc în cadrul vizitei pe care Ministrul Delegat pentru Buget, Liviu Voinea, o efectuează în SUA pentru participarea la Reuniunile de Primăvară ale Grupului Băncii Mondiale şi Fondului Monetar Internaţional care se desfăşoară la Washington în perioada 19 – 21 aprilie.
www.puterea.ro

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe