OraNoua.ro
Publicat în 28 mai 2014, 16:36 / 175 elite & idei

Liviu Voinea: Rectificarea bugetară se va discuta cu reprezentanții FMI în iulie

Liviu Voinea: Rectificarea bugetară se va discuta cu reprezentanții FMI în iulie

Rectificarea bugetară va fi discutată cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional în luna iulie și atunci investițiile care au cheltuit banii vor primi mai mulți, iar cele care nu i-au cheltuit nu vor primi alocări, a declarat miercuri ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

„Nu am tăiat niciun ban de la investiții. Am început deja un program de vizite în țară, neanunțate, ca să văd cu ochii mei de ce anumite investiții merg bine, unele chiar peste plan, iar altele nu merg la fel de bine, deci nu se cheltuie banii alocați. Rezultatele acestor constatări se vor vedea la rectificarea bugetară, unde investițiile în care se cheltuie banii vor primi și mai mulți, iar investițiile unde nu se cheltuie, nu vor primi alocări. Nu verific desfășurarea lucrărilor tehnice, treaba mea este să văd cum se cheltuie banii publici”, a spus Voinea.

În ceea ce privește scăderea cheltuielilor de investiții în primul trimestru din acest an, ministrul Voinea a spus că la începutul acestui an nu au mai fost efectuate plăți aferente anului trecut, cum se întâmpla în alți ani. „La începutul anului 2013 am plătit arierate aferente anului 2012. De obicei, ani de-a rândul, s-au amânat plăți pe final de an ca să se facă la începutul anului viitor, pentru a se încadra în țintele bugetare aferente acelor ani.

Acum noi ne comparăm cu un an 2013 în care în primele luni am făcut plăți pentru 2012, 2011. În 2014 nu mai este nevoie să facem plăți pentru 2013, pentru că nu mai avem datorii de plată la începutul anului, a explicat Voinea.

Ultima ora:

ObservatorDaniel Dăianu: Sistemul fiscal român este profund inechitabil. Cei care ne dau lecții cum să fie un regim optim ar fi bine să ne ajute să combatem profit-shifting-ul masiv

PoliticLudovic Orban, despre 65 de ani de prezenta românească in UNESCO

EconomieDaniel Dăianu: Sistemul fiscal român este profund inechitabil. Cei care ne dau lecții cum să fie un regim optim ar fi bine să ne ajute să combatem profit-shifting-ul masiv

ExternAndrei Stoian: Situația din Ucraina. Posibil război la granița României?

SocialRăzvan Orășanu: Curs de Gândire Laterală

EvenimenteCosmin Buteica, part of an international panel on the topic of “Water Scarcity: Same Challenge, Different Answers”

CulturaFlaviu George Predescu: De Ce Citim – Despre Scrisorile eminesciene

EditorialAlexandru Grumaz: Războiul pentru Taiwan a început. Cine va câştiga – SUA sau China?Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe