OraNoua.ro
Publicat în 3 septembrie 2014, 18:14 / 221 elite & idei

Liviu Voinea a semnat protocolul de predare-primire pentru funcția de ministru delegat pentru buget

Liviu Voinea a semnat protocolul de predare-primire pentru funcția de ministru delegat pentru buget

Liviu Voinea și Darius Vâlcov au semnat, joi, protocolul de predare-primire pentru funcția de ministru delegat pentru buget, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

‘În data de 28 august 2014, ora 15,00, a avut loc, în baza HG nr. 2/ 2001, semnarea protocolului de predare-primire între domnul Liviu Voinea, al cărui mandat de ministru delegat pentru buget a încetat, și domnul Darius Vâlcov, numit în funcția de ministru delegat pentru buget’, se arată în comunicatul citat.

Potrivit MFP, principalii indicatori ai bugetului și datoriei publice arată continuarea consolidării fiscale, dar și menținerea datoriei publice la un nivel sustenabil.

‘Deficitul bugetului general consolidat a fost de 2,5% din PIB în 2013 (2,3% din PIB în termeni ESA), iar pe primele 7 luni din 2014 a fost de 0,2% din PIB. De asemenea, datoria publică la sfârșitul lunii iunie 2014 a fost 39,3% din PIB, față de 38% din PIB la sfârșitul anului 2012; maturitatea medie a datoriei publice a crescut de la 3,9 ani la sfârșitul lui 2012 la 4,9 ani la sfârșitul lunii iunie 2014, iar maturitatea medie a portofoliului de euroobligațiuni a crescut de la 5,8 ani la sfârșitul lui 2012, la 7,2 ani la sfârșitul lunii iunie 2014’, se mai spune în comunicat.

Nu în ultimul rând, MFP anunță că randamentul euroobligațiunilor la 10 ani emise de România a scăzut de la 6,5% în 2008 (precedenta emisiune), la 3,7% în aprilie 2014, fiind în prezent 2,6% pe piața secundară. În plus, s-a produs creșterea rezervei financiare în valută (buffer) de la 4,4 miliarde euro la sfârșitul lui 2012, la 6,5 miliarde euro la data de 26 august 2014.

Ultima ora:

ObservatorAntonia Colibășanu: Curs – Islamul și Europa

PoliticCristian Andrei: Partide vechi și partide agile

EconomieSergiu Oprescu: Asociația Română a Băncilor a devenit membru afiliat al OECD/ INFE

ExternAmb. Luca Niculescu: La o întâlnire cu Jacques Krabal, Secretarul General al Adunării Parlamentare a Francofoniei

SocialAntonia Colibășanu: Curs – Islamul și Europa

EvenimenteVictor Vevera: Executive Blockchain Laboratory al ICI București prezintă cursul pe suport video în limba engleză intitulat “BLOCKCHAIN TECHNOLOGY: APPLICATION AND INNOVATION TOWARDS TRANSFORMATIONAL BUSINESS”

CulturaCristina Popescu: Europa 2021. Specii naționale pe cale de dispariție

EditorialGeorge Butunoiu: Hard Working ManagersClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe