OraNoua.ro
Publicat în 30 iulie 2014, 15:37 / 197 elite & idei

Liviu Voinea: Singurele tăieri de fonduri la rectificare sunt de la Ministerele Finanțelor și Mediului

Liviu Voinea: Singurele tăieri de fonduri la rectificare sunt de la Ministerele Finanțelor și Mediului

Ministrul delegat pentru Buget Liviu Voinea a anunțat, marți, la Palatul Victoria, că singurele tăieri de fonduri la rectificarea bugetară sunt la Ministerele Finanțelor și Mediului.

„În primul rând se taie de la Ministerul Finanțelor. Se taie 750 de milioane de lei din acțiuni generale, este un cont separat de acțiuni generale. Apoi mai sunt reduceri de valori mici 25 de milioane (…) de la Ministerul Mediului dar sunt valori mici. Acestea sunt singurele ministere de la care se taie”, a afirmat Voinea.

Ministrul Bugetului a explicat că rectificarea pozitivă a fost posibilă datorită creșterii veniturilor din alte surse.

„Veniturile din alte surse au crescut. De exemplu, din taxa claw back s-au încasat 350 de milioane mai mult decât anticipat, din vânzarea de certificare verzi CO2 s-a încasat 700 de milioane și în execuție se pot cheltui aproximativ 200 de milioane, deci aici intervin economii. Există economii în execuție la Ministerul Muncii, dar nu este o tăiere pe ansamblu. Ministerul Muncii are spor de cheltuieli. Deci de aici sunt sursele care au permis o rectificare pozitivă”, a precizat Voinea.

Voinea a adăugat că nu se intervine la rectificarea bugetară din această săptămână asupra bugetelor Parlamentului sau Administrației Prezidențiale.

Ultima ora:

ObservatorAntonel Tănase: Voi vota pentru un sistem complet, pentru confortul psihic și fizic al femeilor și fetelor abuzate

PoliticCristian Andrei: Partide vechi și partide agile

EconomieSergiu Oprescu: Asociația Română a Băncilor a devenit membru afiliat al OECD/ INFE

ExternAmb. Luca Niculescu: La o întâlnire cu Jacques Krabal, Secretarul General al Adunării Parlamentare a Francofoniei

SocialAntonel Tănase: Voi vota pentru un sistem complet, pentru confortul psihic și fizic al femeilor și fetelor abuzate

EvenimenteVictor Vevera: Executive Blockchain Laboratory al ICI București prezintă cursul pe suport video în limba engleză intitulat “BLOCKCHAIN TECHNOLOGY: APPLICATION AND INNOVATION TOWARDS TRANSFORMATIONAL BUSINESS”

CulturaCristina Popescu: Europa 2021. Specii naționale pe cale de dispariție

EditorialGeorge Butunoiu: Hard Working ManagersClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe