Adriana
Publicat în 27 martie 2013, 14:54 / 82 elite & idei

Liviu Voinea: Vindem CFR Marfa pana in luna iunie

Liviu Voinea: Vindem CFR Marfa pana in luna iunie
+ Observator

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a anuntat, vineri seara, ca CFR Marfa trebuie privatizat pana la sedinta din luna iunie a board-ului FMI.

„Am devenit mult mai favorabili privatizarilor. Datoriile sunt foarte mari. Cifra exacta depaseste un miliard de lei. Regulamentul nu permite sa scapi de acele datorii”, a motivat Liviu Voinea, intr-o interventie la Realitatea TV.

„Privatizam CFR pentru a o face sa functioneze nu pentru a o inchide. Este important sa scapam de o companie care produce pierderi si sa rentabilizam indirect CFR Infrastructura”, a mai precizat Ministrul delegat pentru Buget, adaugand ca in cursul lunii iunie contractul de privatizare trebuie semnat.

Inca de la inceputul saptamanii, Ministrul Transporturilor Relu Fenechiu a lansat, in cadrul Consiliului TTE, invitatii de participare la procesul de privatizare al CFR Marfa. Statul roman detine 100% din capitalul social al CFR Marfa SA, care functioneaza sub autoritatea Ministerului Transporturilor si este, la ora actuala, cel mai mare operator de transport feroviar de marfa din Romania.

CFR Marfa este o societate aflata pe lista intreprinderilor publice monitorizate in cadrul acordului cu Fondul Monetar International. In urma negocierilor dintre Guvernul Roman si FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala, s-a stabilit un calendar strict pentru privatizarea CFR Marfa, calendar ce prevede semnarea contractului pana la sfarsitul lunii mai 2013.
Articol publicat pe www.ziare.com

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe