OraNoua.ro
Publicat în 16 ianuarie 2013, 21:06 / 198 elite & idei

Luca Niculescu a discutat cu studenţii români care studiază în străinătate

Luca Niculescu a discutat cu studenţii români care studiază în străinătate

Zeci de mii de studenţi români studiază în străinătate. Trei dintre ei, aflaţi la studii în Marea Britanie, Franţa, respectiv SUA – Maria Magdalena Manea, Gruia Bădescu şi Dan Nechita -, au fost invitaţii lui Luca Niculescu în emisiunea „Imparţial” de vineri. Alături de ei, în studio a venit ministrul Culturii, Daniel Barbu.

Circa 30% din cei 10.000 îşi doresc să revină în România. Motivele lor se învârt în jurul ideii de a construi lucruri pozitive pentru ţara care i-a pregătit iniţial. Problemele intervin atunci când mediul profesional de aici îi respinge. Sunt prea calificaţi sau pur şi simplu pregătirea lor nu se potriveşte cu cerinţele pieţei muncii de aici. „Diploma în sine nu este suficientă, oricât de valoroasă ar fi”, argumentează la Digi24 ministrul Culturii, Daniel Barbu.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, apreciază că10.000 de studenţi români peste hotare este o cifră semnificativă, „care se apropie probabil de procentul celor din perioada interbelică”, respectiv tinerii care plecau la studii la Paris sau Viena, mai rar Berlin.

INREGISTRAREA VIDEO A EMISIUNII ESTE DISPONIBILA AICI

 

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe