Matei Bogdan
Publicat în 24 iunie 2020, 19:54 / 182 elite & idei

Luca Niculescu: Ambasada României în Franța a fost gazda întâlnirii Grupului Ambasadorilor Francofoni (GAFF) cu economistul șef al OCDE, Laurence Boone

Luca Niculescu: Ambasada României în Franța a fost gazda întâlnirii Grupului Ambasadorilor Francofoni (GAFF) cu economistul șef al OCDE, Laurence Boone

Ambasada României în Franța a fost gazda întâlnirii Grupului Ambasadorilor Francofoni (GAFF) cu economistul șef al OCDE, Laurence Boone.

Ambasadorul Luca Niculescu, în calitate de președinte al GAFF, a fost gazda evenimentului care s-a desfășurat prin videoconferință și la care au participat peste 30 de ambasadori din țări de pe toate continentele.

”Cruciale pentru redresarea economică sunt întărirea capacității sistemelor medicale, măsurile de susținere a lucrătorilor și firmelor din domeniile cele mai afectate și investiții pentru o tranziție către o economie mai rezilientă și durabilă”, este una dintre concluziile la care au ajuns ambasadorii prezenți la videoconferință.

Comunicatul integral

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, în calitate de președinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franța (GAFF), a fost gazdă, la 23 iunie 2020, a unei video-conferințe cu reputatul Economist-șef al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), doamna Laurence Boone. Au participat peste 30 de ambasadori reprezentând țări de pe toate continentele. Evenimentul a prilejuit un dialog dinamic între reprezentanta OCDE și ambasadorii francofoni pe tema perspectivelor economice la nivel global și impactului economic al COVID-19.

Laurence Boone a făcut o trecere în revistă a concluziilor recentului raport al OCDE privind previziunile economice, subliniind că pandemia a declanșat cea mai severă recesiune la nivel global. Reprezentantul OCDE a explicat că, pe fondul incertitudinii fără precedent cauzate de criza sanitară, experții OCDE au optat, în actuala ediție a prognozelor economice, pentru elaborarea a două scenarii cu probabilitatea cea mai ridicată: unul pentru situația în care măsurile de răspuns la criza COVID-19 vor avea ca efect stoparea propagării virusului (single-hit scenario) și un altul pentru cazul în care relaxarea măsurilor restrictive va fi urmată de un al doilea val al pandemiei înainte de sfârșitul anului (double-hit scenario).

În ambele scenarii, șocul pentru economia globală este fără precedent și va avea efecte pe termen lung. Măsurile de izolare luate de guverne au fost necesare pentru reducerea răspândirii virusului și limitarea numărului de victime, însă în același timp au închis activitatea în multe sectoare sectoare economice. Cruciale pentru redresarea economică sunt întărirea capacității sistemelor medicale, măsurile de susținere a lucrătorilor și firmelor din domeniile cele mai afectate și investiții pentru o tranziție către o economie mai rezilientă și durabilă. Nu în ultimul rând, cooperarea internațională este esențială pentru generarea încrederii și accelerarea revenirii economice, precum și pentru sprijinirea eforturilor de recuperare ale economiilor emergente și statelor în curs de dezvoltare.

www.g4media.ro

Ultima ora:

ObservatorAlexandra Dobre: Sunt onorată să contribui ca autor la cea de-a 5-a lucrare din seria Caiete Documentare, „Calitatea vieții”

PoliticIoana Petrescu: “Dacă ar fi să dau un sfat, aș încuraja cât mai multe femei să intre în politică, să intre în administrația publică, acest sacrificiu merită” (II)

EconomieValentin Lazea: Agenda ecologică a Băncii Centrale Europene – plusuri și minusuri

ExternOvidiu Nahoi: Jerusalema, de la melodie religioasă la ”imn african” și hit global

SocialMiruna Troncota: Centrul de Studii Europene SNSPA a lansat un nou episod de podcast

EvenimenteAlexandra Dobre: Sunt onorată să contribui ca autor la cea de-a 5-a lucrare din seria Caiete Documentare, „Calitatea vieții”

CulturaCristina Popescu: Port popular de nuntă

EditorialAlina Bârgăoanu: ”Mic îndrumar privind vocabularul conspiraționist”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe