Matei Bogdan
Publicat în 18 martie 2020, 20:37 / 107 elite & idei

Luca Niculescu: Consulatele României în Franţa vor lucra de marţi numai pentru rezolvarea situaţiilor de urgenţă

Luca Niculescu: Consulatele României în Franţa vor lucra de marţi numai pentru rezolvarea situaţiilor de urgenţă

Consulatele României de la Paris, Lyon, Strasbourg şi Marsilia vor lucra începând din 17 martie numai pentru rezolvarea situaţiilor de urgenţă, a anunţat luni, pe pagina sa de Facebook, ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, care le recomandă conaţionalilor care doresc să se întoarcă în România să-şi amâne călătoria dacă aceasta nu este indispensabilă, în contextul pandemiei cauzate de coronavirus, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

”Toate programările din perioada următoare vor fi amânate, iar cei care aveţi programări veţi fi anunţaţi prin telefon sau prin mail în legătură cu acest lucru. Colegii mei din serviciile consulare sunt la dispoziţia dumneavoastră pentru asistenţa consulară în situaţii speciale sau acte cu caracter urgent, determinate de necesităţi deosebite (accidente, acte solicitate de autorităţile locale în contextul pandemiei, decese). Subliniez că aceasta măsură este excepţională şi are un caracter temporar”, a menţionat Niculescu.

Pentru a veni în sprijinul românilor aflaţi pe teritoriul Franţei, a fost creată o linie telefonică specială la ambasada României la Paris (0033679118149), unde pot fi oferite răspunsuri legate de noua situaţie.

În aceeaşi postare, ambasadorul român la Paris le recomandă conaţionalilor care doresc să se întoarcă în România să amâne călătoria dacă aceasta nu este indispensabilă.

”În ceea ce mă priveşte, am un gând special pentru cei care sunt în prima linie: este vorba despre medicii români, asistente, infirmiere, despre tot personalul care lucrează în spitale şi clinici. Sunt mulţi aici, in Hexagon. Ca şi voi, am avut ocazia să îi întâlnesc, să discut cu ei, să fiu îngrijit de ei. În zilele şi săptămânile care urmează, vom avea şi mai mult nevoie de ei. Iar ei au nevoie de toată susţinerea, înţelegerea şi căldura noastră. Să le oferim”, îşi încheie mesajul ambasadorul Luca Niculescu.

rgnpress.ro

Ultima ora:

ObservatorLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

PoliticLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

EconomieRăzvan Nicolescu: Mizele regionale ale jocurilor din energie (Op-ed)

ExternDan Mihalache: Nu uitați să aplicați în următoarea perioadă pentru a vă proteja dreptul curent de a locui, munci și studia în Marea Britanie

SocialGeorge Butunoiu: Realitatea la zi – Minte-mă frumos! Mituri și ipocrizie în lumea corporatistă – George Butunoiu

EvenimenteMarian Murguleț: Videoconferința „Digitalizarea României și Tehnologia 5G” / „Cartea electronică de identitate va face ireversibilă transformarea digitală a României”

CulturaCristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulație joi, 2 iulie 2020, emisiunea de mărci poștale Animale tip leopard

EditorialMirela Iovu: Efectele disruptive ale COVID-19. Digitalizarea, noul model de afaceri in contextul pandemieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe