Matei Bogdan
Publicat în 6 mai 2020, 15:35 / 65 elite & idei

Luca Niculescu descrie experiența inedită a unei reuniuni online

Luca Niculescu descrie experiența inedită a unei reuniuni online

Ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, a descris experiența inedită au unui dejun diplomatic online în contextul măsurilor de distanțare socială luate inclusiv de ambasadori pentru a se proteja de pandemia de coronavirus.

”Am încercat ceva nou: dejunul la distanță. Fiecare dintre noi a primit la el acasă, cu câteva minute înainte de ora 13.00, un platou pregătit cu grijă de Chef-ul ambasadei Suediei. Am stat deci aproape două ore în tele-dejun discutând despre impactul politic pe care îl va avea aceasta criză în Franța și în Europa”, a descris Luca Niculescu inedita reuniune diplomatică de la Paris.

Postarea integrală a ambasadorului României în Franța:

De când a început izolarea, biroul s-a mutat acasă (în cea mai mare parte a timpului), întâlnirile diplomatice s-au transformat în lungi conversații telefonice, reuniunile, seminariile și conferințele la care participam sunt acum video-reuniuni, «webinare » sau teleconferințe. Ei bine, ieri, am încercat ceva nou: dejunul la distanță. Colega suedeză a invitat la masa câțiva ambasadori și pe liderul grupului Republique en Marche din Adunarea Națională, Gilles Le Gendre. Fiecare dintre noi a primit la el acasă, cu câteva minute înainte de ora 13.00, un platou pregătit cu grijă de Chef-ul ambasadei Suediei (meniu pe baza de pește, evident, țara gazdă făcându-și simțită delicat prezența și prin culoarea șervețelelor trimise, galben și albastru, culorile drapelului suedez). Am stat deci aproape două ore în tele-dejun discutând despre impactul politic pe care îl va avea aceasta criză în Franța și în Europa. Și, deși stăm fiecare acasă de mult timp, deși ecranul calculatorului introduce o barieră rece în comunicare, faptul că, după atâta vreme, am putut fi – într-un fel – la aceeași masă și degusta aceleași feluri de mâncare, în acelasi timp, a însemnat un moment special de convivialitate.

www.g4media.ro

Ultima ora:

ObservatorAlexandra Dobre: Sunt onorată să contribui ca autor la cea de-a 5-a lucrare din seria Caiete Documentare, „Calitatea vieții”

PoliticIoana Petrescu: “Dacă ar fi să dau un sfat, aș încuraja cât mai multe femei să intre în politică, să intre în administrația publică, acest sacrificiu merită” (II)

EconomieValentin Lazea: Agenda ecologică a Băncii Centrale Europene – plusuri și minusuri

ExternOvidiu Nahoi: Jerusalema, de la melodie religioasă la ”imn african” și hit global

SocialMiruna Troncota: Centrul de Studii Europene SNSPA a lansat un nou episod de podcast

EvenimenteAlexandra Dobre: Sunt onorată să contribui ca autor la cea de-a 5-a lucrare din seria Caiete Documentare, „Calitatea vieții”

CulturaCristina Popescu: Port popular de nuntă

EditorialAlina Bârgăoanu: ”Mic îndrumar privind vocabularul conspiraționist”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe