Matei Bogdan
Publicat în 20 mai 2020, 12:45 / 80 elite & idei

Luca Niculescu: Dialog substanțial intre ambasadorii UE din Paris și ministrul francez al afacerilor europene

Luca Niculescu: Dialog substanțial intre ambasadorii UE din Paris și ministrul francez al afacerilor europene

Dialog substanțial intre ambasadorii UE din Paris și ministrul francez al afacerilor europene. M-am bucurat că, în fața colegilor europeni, Amelie de Montchalin a citat Romania ca exemplu la capitolul solidaritate. Țara noastră a fost primul stat membru care a găzduit rezerva rescEU, o rezervă europeană comună de echipamente medicale pentru situații de urgență. Am vorbit preț de o ora despre coordonarea dintre noi, despre planul important de relansare economica, atât de necesar, și despre felul în care avansează cercetarea pentru găsirea unui vaccin. Recent, un teledon organizat la inițiativa UE a permis strângerea a nu mai puțin de 7,4 miliarde de euro pentru cercetare.

Ultima ora:

ObservatorAlexandra Dobre: Sunt onorată să contribui ca autor la cea de-a 5-a lucrare din seria Caiete Documentare, „Calitatea vieții”

PoliticIoana Petrescu: “Dacă ar fi să dau un sfat, aș încuraja cât mai multe femei să intre în politică, să intre în administrația publică, acest sacrificiu merită” (II)

EconomieValentin Lazea: Agenda ecologică a Băncii Centrale Europene – plusuri și minusuri

ExternOvidiu Nahoi: Jerusalema, de la melodie religioasă la ”imn african” și hit global

SocialMiruna Troncota: Centrul de Studii Europene SNSPA a lansat un nou episod de podcast

EvenimenteAlexandra Dobre: Sunt onorată să contribui ca autor la cea de-a 5-a lucrare din seria Caiete Documentare, „Calitatea vieții”

CulturaCristina Popescu: Port popular de nuntă

EditorialAlina Bârgăoanu: ”Mic îndrumar privind vocabularul conspiraționist”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe