Matei Bogdan
Publicat în 20 noiembrie 2019, 18:59 / 162 elite & idei

Luca Niculescu: DIASPORA VOT / FRANŢA Secţii de votare / ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. CÂND şi UNDE se votează în Franţa

Luca Niculescu: DIASPORA VOT / FRANŢA Secţii de votare / ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. CÂND şi UNDE se votează în Franţa

DIASPORA VOT / FRANŢA Secţii de votare / ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Potrivit legii, turul 2 de scrutin de alegeri prezidențiale 2019 din 24 noiembrie are loc în aceleași secții de votare și circumscripții electorale și pe baza acelorași liste de alegători de la primul tur.

Alegeri prezidentiale 2019 turul 2. Care va fi orarul de funcționare a secțiilor de votare din străinătate?

Secțiile de votare din străinătate vor fi deschise timp de 3 zile pentru fiecare tur al alegerilor, după cum urmează:

-► Vineri 22 noiembrie 2019, între orele 12-21*
-► Sâmbătă 23 noiembrie 2019, între orele 7-21*
-► Duminică 24 noiembrie 2019, între orele 7-21*

*cu posibilitatea de prelungire până la ora 23:59 pentru alegătorii care se află la sediul secției de votare la ora 21:00, precum și pentru cei care se află la rând în afara sediului secției de votare.


DIASPORA
 VOT / FRANŢA Secţii de votare / ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019
. Românii din străinătate sunt foarte importanţi pentru alegerile prezidenţiale 2019. Românii din Diaspora pot fi chiar decisivi în rezultatul alegerilor prezidenţiale 2019.

Aşa cum s-a dovedit la alegerile prezidenţiale din 2014, când Victor Ponta părea favorit în faţa lui Klaus Iohannis, iar românii din Diaspora au fost cei care au înclinat balanţa în tabăra actualului şef de stat, conaţionalii noştri din Diaspora contează enorm şi acum în economia actului electoral.

DIASPORA VOT / FRANŢA Secţii de votare / ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Alegerile prezidențiale din acest an au fost stabilite pentru 10 și 24 noiembrie. În străinătate secțiile de votare vor fi deschise pe parcursul a 3 zile: 8-10 noiembrie (primul tur) și 22-24 noiembrie (al doilea tur). Vineri se va vota în intervalul orar 12.00-21.00, iar sâmbătă și duminică 7.00-21.00.

DIASPORA VOT / FRANŢA Secţii de votare / ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019.  Ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, face apel pe Facebook, pentru difuzarea unui mesaj cu adresele celor 50 de secții de vot din Franța aprobate pentru primul tur al alegerilor prezidențiale de la sfârșitul acestei săptămâni, din 8, 9 și 10 noiembrie.

Vă rog să mă sprijiniți, mai ales cei care locuiți în Franța, prin difuzarea acestui mesaj cu secțiile de vot pentru primul tur al alegerilor prezidențiale de la sfârșitul acestei săptămâni, din 8, 9 și 10 noiembrie. Apar aici adresele fiecăreia dintre cele 49 de secții deschise în Franța, precum și cea de la Monaco. Se votează trei zile : vineri între 12.00 și 21.00, sâmbătă între 7.00 și 21.00 și duminică între 7.00 și 21.00. În funcție de afluență, există posibilitatea prelungirii programului de votare până la 24.00. Pentru a vota, trebuie să fiți cetățeni români și să aveți un act de identitate românesc valabil: cartea de identitate sau pașaportul”, a scris pe Facebook ambasadorul României în Franța.

DIASPORA VOT / FRANŢA Secţii de votare / ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019Iată lista secţiilor de votare la care pot merge românii din Diaspora în Franţa:

DIASPORA VOT / FRANŢA Secţii de votare / ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019Iată lista secţiilor de votare la care pot merge românii din Diaspora în Franţa:

â

DIASPORA VOT / FRANŢA Secţii de votare / ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Cum se votează dacă sunteţi în Diaspora:

Conform legislației electorale, dacă te afli în afara României ai două moduri prin care îți poți exprima votul: prin corespondență sau la secția de votare. Descoperă mai jos cele două opțiuni și pașii pe care trebuie să îi urmezi în fiecare dintre cazuri: 

În ce condiții poți vota prin corespondență:

1. Ești cetățean român cu drept de vot

2. Locuiești în străinătate și deții documente valabile de ședere din partea statului în care te afli

DIASPORA VOT / FRANŢA Secţii de votare / ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Dacă îndeplinești aceste două condiții atunci pasul următor este să te înregistrezi ca alegător prin corespondență pe website-ul pus la dispoziție de AEP (Autoritatea Electorală Permanentă). Va trebui să le furnizezi printr-un formular o serie de informații cu caracter personal, precum și copii scanate sau fotografii ale actului de identitate şi documentului care face dovada dreptului de ședere.

Înscrierea este valabilă pentru ambele tururi de scrutin (nu există opţiunea de a te înscrie să votezi prin corespondenţă numai la unul dintre tururi), scrie vot diaspora.ro.

Aveţi aici site-ul pe care puteţi vota prin corespondenţă: https://www.votstrainatate.ro/

Vei primi prin poștă toate documentele necesare (plicuri speciale, autocolantele cu care îți vei exprima votul, certificatele de alegător etc) pentru ambele tururi de scrutin și instrucțiunile de utilizare. Toate aceste documente va trebui să le depui în cutia poștală sau la un oficiu poștal conform cu instrucțiunile primite.

DIASPORA VOT / FRANŢA Secţii de votare / ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Dacă te răzgândeşti şi alegi să votezi în persoană la secţia de votare după ce te-ai înscris ca alegător prin corespondenţă, va trebui să dai o declaraţie pe propria răspundere că nu ai votat prin corespondenţă. Votul prin corespondenţă se consideră exprimat în momentul în care biroul electoral primeşte plicul trimis de tine prin poştă; potrivit legii, după ce votul tău a fost primit prin poştă nu vei mai putea vota la secţia de votare, deoarece ai dreptul la un singur vot.

Vot la secție:

Dacă vrei să votezi la o secție de votare, poți să te înscrii în registrul electoral pe website-ul pus la dispoziție de AEP (Autoritatea Electorală Permanentă). Va trebui să le furnizezi o serie de informații cu caracter personal: nume, prenume, CNP, precum și localitatea și statul unde vrei să votezi. În plus, va trebui să atașezi și o fotografie sau copie scanată a actului de identitate.

Cetățenii români care se înscriu în registrul electoral vor fi înscriși pe liste permanente dedicate diasporei. Cei care nu se înscriu vor putea vota pe liste suplimentare. Dacă te-ai înscris în registrul electoral și ai declarat că vrei să votezi într-un anumit oraș, dar din orice motiv nu mai poți vota acolo, poți vota în orice secție pe listele suplimentare. Data limită de înscriere în registrul electoral a fost 11 septembrie.

Votarea în străinătate se va desfășura pe parcursul a trei zile. Programul este următorul:

1. Vineri între ora 12.00 (ora locală) și 21.00 (ora locală)
2. Sâmbătă între ora 7.00 (ora locală) și 21.00 (ora locală)
3. Duminică între ora 7.00 (ora locală) și 21.00 (ora locală)
Citeşte mai multe despre:  DIASPORA,   VOT,   ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019,   Franţa,   programul de vot

www.b1.ro

Ultima ora:

ObservatorLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

PoliticLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

EconomieRăzvan Nicolescu: Mizele regionale ale jocurilor din energie (Op-ed)

ExternDan Mihalache: Nu uitați să aplicați în următoarea perioadă pentru a vă proteja dreptul curent de a locui, munci și studia în Marea Britanie

SocialGeorge Butunoiu: Realitatea la zi – Minte-mă frumos! Mituri și ipocrizie în lumea corporatistă – George Butunoiu

EvenimenteMarian Murguleț: Videoconferința „Digitalizarea României și Tehnologia 5G” / „Cartea electronică de identitate va face ireversibilă transformarea digitală a României”

CulturaCristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulație joi, 2 iulie 2020, emisiunea de mărci poștale Animale tip leopard

EditorialMirela Iovu: Efectele disruptive ale COVID-19. Digitalizarea, noul model de afaceri in contextul pandemieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe