Adriana
Publicat în 27 martie 2013, 11:19 / 98 elite & idei

Luca Niculescu, in dialog cu Georgica Severin, seful Comisiei de Cultura din Senat

Luca Niculescu, in dialog cu Georgica Severin, seful Comisiei de Cultura din Senat
+ Observator

Legea ce reglementează activitatea Institutului Cultural Român ar trebui schimbată până la sfârşitul acestui an ori la începutul anului viitor, spune, pentru RFI, Georgică Severin, şeful Comisiei de Cultură din Senat. Prezent la Salonul de Carte de la Paris, Georgică Severin consideră că evenimentul cultural din capitala franceză a fost „o reuşită”.

Georgică Severin explică la RFI „noi trebuie să ne gândim în primul rând la o lege a ICR-ului pentru 2013-2014, o lege care să fie în vigoare pentru mai mult timp.

Trebuie stabilite foarte clar atribuţiile ICR-ului, unde este zona sa de interese. Există anumite confuzii de exemplu între ICR şi Departamentul pentru Românii de Pretutindeni…Eu mi-aş dori ca până la sfârşitul acestui an să avem o nouă lege a ICR-ului”.
Interviulpoate fi ascultat pe www.rfi.ro

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe