Adriana
Publicat în 6 decembrie 2016, 18:06 / 100 elite & idei

Luca Niculescu, petrecere în stil românesc în inima Parisului

Luca Niculescu, petrecere în stil românesc în inima Parisului
+ Observator

Românii din Franţa au sărbătorit de-abia aseară Ziua Naţională – n-au avut liber de 1 Decembrie, aşa că au fost nevoiți să se adapteze. Ei au petrecut românește la Ambasada noastră de la Paris. De pe mese nu au lipsit mâncarea tradiţională şi nici vinul românesc.
„Ambasada României la Paris s-a dovedit a fi aproape neîncăpătoare pentru sutele de români veniți la recepția organizată în cinstea zilei naționale. Cei prezenți au ascultat cele două imnuri, al României și al Franței, iar apoi au dat drumul la o adevărată petrecere în stil românesc, cu sarmale și vin de acasă”, relatează Sebastian Perju, corespondent Digi24 la Paris.

Pe un petic de tărâm românesc, în capitala hexagonului, românii și-au amintit cu drag de cei de-acasă şi au petrecut o seară agreabilă alături de conaţionali.

– E foarte frumos și mă bucur foarte mult că ne-ntâlnim toți românii o dată pe an la ziua națională. Sunt mândră de noi, de români. La mulți ani, România!

– E o experiență deosebită. Foarte frumos. Îmi place foarte mult. E pentru prima dată când vin aici să sărbătoresc Ziua României cu compatrioții din Paris și sunt mândră că sunt româncă.

Recepția s-a întins până târziu în noapte, ceea ce nu a făcut decât să-i bucure amfitrioni – Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu şi Ambasadorul României pe lângă UNESCO, Adrian Cioroianu.

„Le-am spus celor de aici cât de importantă e comunitatea românească pentru relația dintre Franța și România. E o comunitate solidă, solidară, unită”, a spus Luca Niculescu, ambasadorul România în Franţa.

„E un mesaj de unitate, pentru că se apropie acest an al centenarului statului român modern în 2018 și e cazul să ne ajutăm ceva mai mult între noi”, a declarat Adrian Cioroianu, ambasadorul României pe lângă UNESCO.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe