Adriana
Publicat în 6 decembrie 2016, 18:06 / 105 elite & idei

Luca Niculescu, petrecere în stil românesc în inima Parisului

Luca Niculescu, petrecere în stil românesc în inima Parisului
+ Observator

Românii din Franţa au sărbătorit de-abia aseară Ziua Naţională – n-au avut liber de 1 Decembrie, aşa că au fost nevoiți să se adapteze. Ei au petrecut românește la Ambasada noastră de la Paris. De pe mese nu au lipsit mâncarea tradiţională şi nici vinul românesc.
„Ambasada României la Paris s-a dovedit a fi aproape neîncăpătoare pentru sutele de români veniți la recepția organizată în cinstea zilei naționale. Cei prezenți au ascultat cele două imnuri, al României și al Franței, iar apoi au dat drumul la o adevărată petrecere în stil românesc, cu sarmale și vin de acasă”, relatează Sebastian Perju, corespondent Digi24 la Paris.

Pe un petic de tărâm românesc, în capitala hexagonului, românii și-au amintit cu drag de cei de-acasă şi au petrecut o seară agreabilă alături de conaţionali.

– E foarte frumos și mă bucur foarte mult că ne-ntâlnim toți românii o dată pe an la ziua națională. Sunt mândră de noi, de români. La mulți ani, România!

– E o experiență deosebită. Foarte frumos. Îmi place foarte mult. E pentru prima dată când vin aici să sărbătoresc Ziua României cu compatrioții din Paris și sunt mândră că sunt româncă.

Recepția s-a întins până târziu în noapte, ceea ce nu a făcut decât să-i bucure amfitrioni – Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu şi Ambasadorul României pe lângă UNESCO, Adrian Cioroianu.

„Le-am spus celor de aici cât de importantă e comunitatea românească pentru relația dintre Franța și România. E o comunitate solidă, solidară, unită”, a spus Luca Niculescu, ambasadorul România în Franţa.

„E un mesaj de unitate, pentru că se apropie acest an al centenarului statului român modern în 2018 și e cazul să ne ajutăm ceva mai mult între noi”, a declarat Adrian Cioroianu, ambasadorul României pe lângă UNESCO.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe