Adriana
Publicat în 17 aprilie 2019, 12:22 / 31 elite & idei

Luca Niculescu: Prima expoziție de artă românească găzduită de muzeul Luvru

Luca Niculescu: Prima expoziție de artă românească găzduită de muzeul Luvru
+ Observator

A fost o zi specială azi la Luvru. Ziua în care se inaugura prima expoziție de artă românească în cel mai cunoscut muzeu al lumii : broderii de traditie bizantină aduse din mai multe muzee și mânăstiri din țara, toate grupate în jurul steagului lui Ștefan cel Mare. Dar momentul de bucurie era evident pus în umbră de ce se întâmplase cu nici 24 de ore in urma la Nôtre Dame. În discursul meu am transmis compasiunea și solidaritatea României cu Franța. Iar directorul muzeului a spus că unele dintre operele de la Nôtre Dame vor fi găzduite temporar de Luvru, mutarea făcându-se chiar în aceste clipe.
A fost o ceremonie sobră, deci. Expoziția românească este minunată și merită văzută dacă treceți prin Paris până la sfârșitul lunii iulie. A fost o onoare ca la vernisaj să participe și Familia Regală, aflată într-o vizită simbolică în Franța, la o sută de ani de la vizita istorică a Reginei Maria. Ieri seară, am mers mult pe jos pe cheiurile Senei, în drumul către reședința. O bună parte din Paris era blocat și nici unul dintre noi nu va uita această seară, cu cerul orașului luminat de flăcările care țâșneau din catedrală.

Ultima ora:

ObservatorMarcel Foca: PatriotFest-Inovez pentru România. Prezentarea ediției 2019 la Cluj-Napoca

PoliticRemus Pricopie: Statul paralel nu există, este incapacitatea unor politicieni de a răspunde în fața unor acuzații, unele de ordin penal

EconomieThierry de Montbrial: «Sans redressement économique, l’influence de la France dans le monde continuera de diminuer»

ExternRemus Borza: Netanyahu – eternul premier

EvenimenteMarcel Foca: PatriotFest-Inovez pentru România. Prezentarea ediției 2019 la Cluj-Napoca

CulturaRadu Preda: Viitorul Bisericii

SocialMarian Staş: Reunificarea prin Educaţie. George Simion, MEP-2019!

MoldovaCristian Unteanu: Republica Moldova, din nou terenul de încercare pentru marea strategie rusească de constituire a „cordonului sanitar“Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe