Matei Bogdan
Publicat în 2 octombrie 2019, 16:42 / 75 elite & idei

Lucian Anghel: Beneficiile promovării bursei la statutul de piaţă emergentă vor veni în 3 – 7 ani

Lucian Anghel: Beneficiile promovării bursei la statutul de piaţă emergentă vor veni în 3 – 7 ani

Beneficiile promovării bursei la statutul de piaţă emergentă nu vor veni mâine, nu vor veni nici pe 26 septembrie 2020, de când intră în vigoare noii indici calculaţi de FTSE Russell, ci vor apărea în 3 – 5 – 7 ani, a declarat, vineri, Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

„Beneficiile nu vor veni mâine, nu vor veni nici pe 26 septembrie 2020, de când intră în vigoare noii indici calculaţi de către FTSE Russell, ci intră pe un termen de 3 – 5 – 7 ani. Şi va depinde de noi, de România, cum vom fructifica această platformă internaţională de finanţare. Este o platformă îmbunătăţită în urma acestei promovări şi va depinde de noi cum vom putea să asigurăm această finanţare într-un mod inteligent pentru dezvoltarea ţării noastre”, a spus Anghel, într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că FTSE Russell este una dintre cele mai mari agenţii de rating pentru piaţa de capital.

„În general, în discuţiile pe care le-am avut cu investitorii internaţionali, aceştia considerau că FTSE Russell e practic agenţia care face prima mişcare, urmând ca în interval de doi sau trei ani, şi celelalte agenţii să facă aceeaşi mişcare. Deci, avem multe lucruri de făcut în continuare, să menţinem această formă de comunicare intensă, roadshow-uri, evenimente, astfel încât să promovăm toate elementele bune pe care noi le avem aici în piaţa de capital românească”, a precizat oficialul BVB.

Anghel a menţionat că la acest proiect se lucrează de şapte ani, timp în care au avut loc peste 500 de întâlniri cu investitori mari internaţionali, decidenţi, agenţii de rating.

La rândul său, Sergiu Oprescu, preşedintele Consiliului director al Asociaţiei Române a Băncilor, a apreciat că, până acum, „România a mers pe un drum naţional şi acum a trecut pe autostrada fluxurilor de capital europene”. El a atras atenţia că depinde numai de noi cum vom folosi acest parcurs şi „cu ce viteză putem să navigăm”.

De asemenea, directorul general al BVB, Adrian Tănase, a menţionat că pe 17 octombrie 2019 CEO-ul FTSE Russell va vizita România în cadrul unui eveniment organizat de Citi Bank, împreună cu BERD şi BVB.

Ultima ora:

ObservatorElena Calistru, pe lista reprezentanților României în cadrul Comisiei Economice și Sindicale Europene din partea Sindicatelor, Patronatelor și Societății Civile, pentru perioada 2020-2025

PoliticKlaus Iohannis: Guvernul va veni cu o iniţiativă legislativă pentru a repara Legile Justiţiei

EconomieElena Calistru, pe lista reprezentanților României în cadrul Comisiei Economice și Sindicale Europene din partea Sindicatelor, Patronatelor și Societății Civile, pentru perioada 2020-2025

ExternMircea Geoană: NATO este cu toate radarele sus. Rusia și China încearcă să se folosească de această perioadă dificilă

SocialEmil Constantinescu: FERPAR Corneliu Dinu

EvenimenteAlina Achim – Inayeh: A inceput Brussels Forum in format virtual

CulturaCristina Popescu: ROMÂNIA, UN TEZAUR EUROPEAN

EditorialFlaviu George Predescu: Jurnal politico-literar (III)Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe