Matei Bogdan
Publicat în 9 octombrie 2019, 14:56 / 90 elite & idei

Lucian Anghel: Ca părinte, nu vreau să ajung să îmi văd copiii doar de Crăciun; îmi doresc ca ei să lucreze în România

Lucian Anghel: Ca părinte, nu vreau să ajung să îmi văd copiii doar de Crăciun; îmi doresc ca ei să lucreze în România

Mă simt împlinit că am făcut parte din proiectul prin care piaţa de capital din România a fost promovată la statutul de Piaţă emergentă, iar ca părinte aveam obligaţia să fac ceva astfel încât ţara mea să se dezvolte, copiii mei să lucreze în ţară şi să nu ajung să-i văd doar de Crăciun, a declarat, joi, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Lucian Anghel, într-o conferinţă dedicată antreprenorilor „Made in Romania”.

„În urmă cu aproape opt ani, când am fost ales preşedinte al Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti, acest proiect (de trecere a BVB la statutul de Piaţă emergentă – n. r.) a reprezentat o prioritate centrală a Consiliului Bursei şi mă bucur foarte mult că, practic, putem lăsa ceva în urmă pentru această ţară, o platformă de finanţare cum este piaţa de capital. Acum depinde de inteligenţa noastră cum o fructificăm. Nu vă ascund faptul că am doi copii şi că îmi doresc ca aceşti copii să rămână în România, să lucreze în România, iar ca părinte aveam obligaţia să fac ca ţara mea să se dezvolte şi să nu ajung să-mi văd copiii doar de Crăciun. Personal, mă simt împlinit că am făcut parte din acest proiect”, a afirmat Anghel.

În viziunea preşedintelui BVB, România are poveşti de succes atunci când vine vorba despre companiile listate pe piaţa locală de capital.

„Cred că avem foarte multe poveşti de succes absolut fabuloase în România. Unul dintre elementele negative este că nu avem foarte multe poveşti de succes în mod public, foarte des. Aşa, se poate crea impresia că, în România, nu există firme româneşti de succes, ceea ce nu este adevărat. De asemenea, aş dori să menţionez aici upgradarea pieţei de capital la statutul de Piaţă emergentă şi putem să o comparăm cu aderarea României la Uniunea Europeană. Beneficiile nu apar, însă, peste noapte, ci într-un termen mai lung. Vom realiza adevărata valoare a acestei performanţe într-un interval de 5-7 ani. Printre principalii beneficiari sunt antreprenorii români, atât cei existenţi, cât şi cei care se vor lista în viitor. În momentul de faţă, evaluarea unei companii din acelaşi sector de activitate faţă de o companie similară din Ungaria sau Cehia este undeva la 15%. Upgradarea pieţei de capital din România va reduce în timp acest procent”, a spus Lucian Anghel.

BVB a organizat, joi, un eveniment dedicat antreprenorilor „Made in Romania”, sub forma unui workshop de prezentare a unor companii româneşti de succes.

Agenţia FTSE Russell, liderul mondial de clasificare a indicilor bursieri, a decis pe data de 26 septembrie 2019, că piaţa de capital România va fi reclasificată de la statutul de Piaţă de Frontieră la cel de Piaţă Emergentă Secundară, începând din luna septembrie 2020.

Ultima ora:

ObservatorElena Calistru, pe lista reprezentanților României în cadrul Comisiei Economice și Sindicale Europene din partea Sindicatelor, Patronatelor și Societății Civile, pentru perioada 2020-2025

PoliticKlaus Iohannis: Guvernul va veni cu o iniţiativă legislativă pentru a repara Legile Justiţiei

EconomieElena Calistru, pe lista reprezentanților României în cadrul Comisiei Economice și Sindicale Europene din partea Sindicatelor, Patronatelor și Societății Civile, pentru perioada 2020-2025

ExternMircea Geoană: NATO este cu toate radarele sus. Rusia și China încearcă să se folosească de această perioadă dificilă

SocialEmil Constantinescu: FERPAR Corneliu Dinu

EvenimenteAlina Achim – Inayeh: A inceput Brussels Forum in format virtual

CulturaCristina Popescu: ROMÂNIA, UN TEZAUR EUROPEAN

EditorialFlaviu George Predescu: Jurnal politico-literar (III)Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe