OraNoua.ro
Publicat în 22 februarie 2017, 17:46 / 337 elite & idei

Lucian Anghel: Situația macroeconomică a României și rezultatele financiare din 2016 ale companiilor au crescut indicele BET

Lucian Anghel: Situația macroeconomică a României și rezultatele financiare din 2016 ale companiilor au crescut indicele BET

Situația macroeconomică, nivelul dividendelor, respectiv rezultatele financiare anunțate, reprezintă principalele motive pentru care indicele principal al Bursei de Valori București a crescut zilele acestea, a declarat, pentru AGERPRES, președintele Bursei de Valori București, Lucian Anghel.

„La BET discutăm de peste 10% creștere de la începutul anului. Este, poate, cel mai bun început de an de mulți ani încoace. Cred că sunt mai multe motive. În primul rând, situația macroeconomică a României arată perspective foarte bune pentru anul acesta din punct de vedere al creșterii economice, mult peste media UE. În al doilea rând, cred că este vorba despre faptul că România are cel mai înalt nivel al dividendului la companiile principale din lume, conform unor analize. Atunci, sunt companii care vor plăti dividende de peste 10% în câteva luni după Adunările Generale (ale Acționarilor — n. r.)”, a spus Anghel.

Potrivit acestuia, companiile au avut rezultate foarte bune în 2016, iar acest lucru stimulează investitorii să creadă că prețurile acțiunilor acestor companii vor continua să evolueze pozitiv.

„Acestea se adună după ce, anul trecut, investitorii de la BVB au investit în principalele zece companii, la BET având un randament de circa 10%, și, în două luni, egalează sau depășesc tot ce s-a obținut anul trecut. Trecutul nu este o garanție pentru evoluțiile viitoare. Adică, investiția poate să aducă și anumite riscuri, dar, ca randament, discutăm undeva la peste 30% în ultimii ani”, a explicat oficialul BVB.

Indicele principal al pieței de capital românești a continuat să se aprecieze miercuri dimineață, ajungând la 7.975 puncte, după 20 de minute de la deschiderea tranzacțiilor, cel mai ridicat nivel din ultimii nouă ani.

Indicele BET a crescut cu 0,79% comparativ cu marți, la închidere. Reprezentanții Bursei de Valori București afirmaseră, pentru AGERPRES, că valoarea maximă atinsă în cursul zilei marți, de 7.921 puncte, a fost a 20-a cea mai mare valoare înregistrată vreodată de indicele BET la BVB.

Cea mai ridicată valoare a indicelui BET a fost înregistrată pe 4 ianuarie 2008, respectiv 9.735,67 puncte. De la începutul acestui an, indicele BET a înregistrat o apreciere de 12,56%.

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: #DigiContext, on air

PoliticLa mulți ani președintelui Emil Constantinescu!

EconomieBogdan Neacșu: Procesul de transformare şi modernizare a băncii avansează, cu focus pe digitalizare, pe simplificare şi pe o cultură organizaţională care pune clientul pe primul loc

ExternBogdan Aurescu: România speră să obțină sprijin financiar american pentru infrastructura care ar facilita transportul trupelor pe flancul estic al NATO

SocialCsibi Magor: Despre partea intunecata a ego-ului

EvenimenteCorina Popescu, Cosmin Ghiță: Dezbatem online ”Provocările iernii 2021 – 2022 pentru sistemul energetic național”

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialPetrișor Peiu: Monstrul cu două capete care zâmbește guvernanților, dar îi îngrozește pe româniClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe