Matei Bogdan
Publicat în 16 octombrie 2019, 16:04 / 310 elite & idei

Lucian Anghel: Toţi cei nouă administratori s-au înscris până acum pentru un loc în Consiliul de Administraţie al Bursei De Valori. Întrebarea este cine va fi numit preşedinte

Lucian Anghel: Toţi cei nouă administratori s-au înscris până acum pentru un loc în Consiliul de Administraţie al Bursei De Valori. Întrebarea este cine va fi numit preşedinte

Toţi cei nouă administratori ai Bursei de Valori Bucureşti (simbol bursier BVB), operator al unei pieţe de capital cu o capitalizare de circa 170 mld. lei, inclusiv preşedintele Lucian Anghel, sunt înscrişi de drept pentru un loc în Consiliul de Administraţie în contextul în care societatea va avea adunarea acţionarilor pe 20 noiembrie pentru alegerea noului board.

Termenul limită de depunere a candidaturilor este până cel târziu pe 23 octombrie 2019, ora 18:00, ceea ce înseamnă că pe lista pot apărea propuneri ale acţionarilor BVB, investitori precum Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), SIF-uri, fonduri de pensii Pilon II, potrivit datelor agregate de ZF din convocatorul BVB. Lista finală pentru vot va fi disponibilă pe site-ul BVB pe 6 noiembrie 2019.

Astfel, din rândul membrilor boardului înscrişi de drept sunt preşedintele Lucian Anghel, dar şi administratorii Radu Hanga, Gabriela Ionescu, Valerian Ionescu, Gabriel Marica, Octavian Molnăr, Otto Emil Naegeli, Robert Pană, Dan Paul, potrivit datelor de la bursă.

ZF a scris săptămâna trecută că negocierile pentru alegerea administratorilor au început deja, astfel că unele surse din piaţă îi indică pe Ciprian Păltineanu, fost director corporate la UniCredit, dar şi pe Radu Hanga, preşedinte al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF) ca fiind primii „challengers“ pentru funcţia de preşedinte, deţinută din 2012 de Lucian Anghel. Până marţi seară, Ciprian Păltineanu încă nu era pe lista BVB.

Ciprian Păltineanu, cu o carieră în sistemul bancar, a candidat în toamna anului 2017 şi pentru funcţia de CEO al Bursei, câştigată ulterior de Adrian Tănase, care atunci era director de investiţii al NN Pensii. Păltineanu a fost atunci susţinut de Lucian Anghel alături de investitori instituţionali din jurul BCR-Erste, potrivit mai multor surse.

Radu Hanga este membru al Consiliului de Administraţie al Bursei din august 2017, dar şi în boardul SIF Oltenia. Totodată el are expunerea şi la Banca Transilvania, unde a fost director executiv strategie-coordonare al grupului BT.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a anunţat vineri că va convoca acţionarii pentru a vota noul Consiliu de Administraţie în contextul în care mandatul actualului board expiră în ianuarie 2020. Astfel, acţionarii BVB, printre care şi SIF-uri, administratori de pensii private Pilon II, dar şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), sunt convocaţi pe 20 noiembrie 2019 la Bucureşti pentru a aproba procedura pentru alegerea membrilor şi preşedintelui Bursei.

www.zf.ro

Ultima ora:

ObservatorAlexandru Grumaz: Jurnal de război (XIV). Paradoxul extinderi NATO

PoliticKelemen Hunor: În timp ce alţii dărâmă statui, noi ridicăm statui şi construim un viitor paşnic

EconomieDaniel Dăianu: Se întoarce o economie a tristeţii?

ExternIulian Chifu: Gâtuirea Europei – Un vas venind din China a blocat aprovizionarea cu petrol şi gaze prin Suez

SocialAndreea Paul: Meseriile viitorului pentru copilul meu

EvenimenteVictor Vevera: ICI București a organizat prima ediție a conferinței internaționale în domeniul diplomației cibernetice – „Building global digitalisation: creating trust & security through cyber diplomacy”

CulturaIonuț Vulpescu: Naționalismul religios crește radical în perioadele istorice marcate de o dramatică vulnerabilitate

EditorialAlexandru Grumaz: Jurnal de război (XIV). Paradoxul extinderi NATOClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe