OraNoua.ro
Publicat în 22 mai 2013, 20:02 / 168 elite & idei

Lucian Isar: “Atacul” din Octombrie 2008, fuse ori nu fuse?

Lucian Isar: “Atacul” din Octombrie 2008, fuse ori nu fuse?

de Lucian Isar

Regulamentul BNR nu permite bancilor locale sa “atace” cursul.

Consiliul Concurentei a decis ca nu a existat o actiune concertata la nivelul bancilor.

Consilierul Croitoru admite “Consiliul a stabilit ceea ce eu intuiam, şi anume că băncile nu s-au angajat în practici neconcurenţiale.”

BNR “tinteste” inflatia si dezavueaza opinentii ( ca e la persoana, nu la idei) care spun ca tinteste cursul ori il manipuleaza tinandu-l “fix”.

Consilier Croitoru insista, ignorand selectiv demantelarile din seria de “Adnotari”, ca fuse “Atac”.

Acesta “masoara” cu un “metru” scornit chiar de el si decide ca a fost atac pe curs in Octombrie 2008 dar nu in Ianuarie 2009 cand, dupa alegeri, cursul a sarit cu mai mult de 10%.

Altfel spus, justifica in mod onest antepronuntarea sefului sau, Guvernatorul BNR “Este adevarat ca unii oficiali, … au atribuit deprecierea leului din octombrie 2008 unui atac speculativ inca de la inceput. Totusi, nimeni nu a explicat pe ce baza a facut aceasta atribuire.”

Si daca Aia nu, Aia nu, cine fuse cu atacul in Octombrie 2008 ?

Daca BNR nu “tinteste” cursul si nici nu il tine “fix”, atunci daca totusi fuse “atac” atunci pe ce fuse, ca sigur nu pe curs.

Scenariul si Regia …

Continuam de la pagina 12, cu seria de Adnotari la opinia consilierului Croitoru, de la BNR, intitulata “ Lichiditatea, Atacul speculativ din octombrie 2008 si reputatia bancii centrale”.

Ultima ora:

ObservatorCosmin Ghiţă: Nu excludem în acest moment o emisiune de obligaţiuni sau alte instrumente în conexiune pentru retehnologizare

PoliticDragoș Preda: #DezvoltamPrahova #DezvoltamPrahovaInteligenta

EconomieCosmin Ghiţă: Nu excludem în acest moment o emisiune de obligaţiuni sau alte instrumente în conexiune pentru retehnologizare

ExternBarbu Mateescu: ”Anti-contemporaneitatea face un pas înapoi”

SocialCsibi Magor: Am avut cu toții un an greu. Dar putea să fie mult mai greu

EvenimenteDan Mihalache: “Understanding the Romanian Diaspora – Diaspora mobilisation during COVID-19”

CulturaCristina Popescu: Cele mai recente aprecieri internaționale ale mărcilor poștale românești, materializate în două premii Nexofil

EditorialAndrei Stoian, Alexandru Georgescu și Radu Magdin la emisiunea Sfere de InteresClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe