OraNoua.ro
Publicat în 13 martie 2012, 23:44 / 182 elite & idei

Lucian Isar – Dezbaterile momentului: “Reformarea” capitalismului

Lucian Isar – Dezbaterile momentului: “Reformarea” capitalismului

In ultimii ani, numerosi ganditori propun idei mai noi sau mai vechi de imbunatatire a stadiului actual de evolutie a capitalismului. Perspectivele sunt foarte diverse iar pregatirea si intelegerea subiectelor  mentionate de catre proponenti este eterogena. Nu este un subiect usor si presupune o anumita anvergura intelectuala dar aceasta este o scuza destul de subtire pentru unele din enormitatile debitate .

Anual, incepand din 2009, are loc in Franta o conferinta sub titulatura ” New World. New Capitalism”. Este interesant de urmarit evolutia in timp a discursurilor invitatilor cu notorietate internationala, mai ales ca multe dintre idei sunt preluate si de formatorii de opinie din Romania.

O alta resursa interesanta referitoare la dezbaterea privind “capitalismul financiar” este reprezentata de viitoarea carte lui R.J. Schiler, ” Finance and Good Society”.

O resursa pe teme similare ale unui profesor roman este “ Cînd finanța subminează economia și corodează democrația” de D. Daianu.

Articol scris de Lucian Isar – http://lucianisar.com

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe