OraNoua.ro
Publicat în 13 martie 2012, 23:44 / 200 elite & idei

Lucian Isar – Dezbaterile momentului: “Reformarea” capitalismului

Lucian Isar – Dezbaterile momentului: “Reformarea” capitalismului

In ultimii ani, numerosi ganditori propun idei mai noi sau mai vechi de imbunatatire a stadiului actual de evolutie a capitalismului. Perspectivele sunt foarte diverse iar pregatirea si intelegerea subiectelor  mentionate de catre proponenti este eterogena. Nu este un subiect usor si presupune o anumita anvergura intelectuala dar aceasta este o scuza destul de subtire pentru unele din enormitatile debitate .

Anual, incepand din 2009, are loc in Franta o conferinta sub titulatura ” New World. New Capitalism”. Este interesant de urmarit evolutia in timp a discursurilor invitatilor cu notorietate internationala, mai ales ca multe dintre idei sunt preluate si de formatorii de opinie din Romania.

O alta resursa interesanta referitoare la dezbaterea privind “capitalismul financiar” este reprezentata de viitoarea carte lui R.J. Schiler, ” Finance and Good Society”.

O resursa pe teme similare ale unui profesor roman este “ Cînd finanța subminează economia și corodează democrația” de D. Daianu.

Articol scris de Lucian Isar – http://lucianisar.com

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe