OraNoua.ro
Publicat în 13 martie 2012, 23:44 / 242 elite & idei

Lucian Isar – Dezbaterile momentului: “Reformarea” capitalismului

Lucian Isar – Dezbaterile momentului: “Reformarea” capitalismului

In ultimii ani, numerosi ganditori propun idei mai noi sau mai vechi de imbunatatire a stadiului actual de evolutie a capitalismului. Perspectivele sunt foarte diverse iar pregatirea si intelegerea subiectelor  mentionate de catre proponenti este eterogena. Nu este un subiect usor si presupune o anumita anvergura intelectuala dar aceasta este o scuza destul de subtire pentru unele din enormitatile debitate .

Anual, incepand din 2009, are loc in Franta o conferinta sub titulatura ” New World. New Capitalism”. Este interesant de urmarit evolutia in timp a discursurilor invitatilor cu notorietate internationala, mai ales ca multe dintre idei sunt preluate si de formatorii de opinie din Romania.

O alta resursa interesanta referitoare la dezbaterea privind “capitalismul financiar” este reprezentata de viitoarea carte lui R.J. Schiler, ” Finance and Good Society”.

O resursa pe teme similare ale unui profesor roman este “ Cînd finanța subminează economia și corodează democrația” de D. Daianu.

Articol scris de Lucian Isar – http://lucianisar.com

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe