OraNoua.ro
Publicat în 13 martie 2012, 23:44 / 385 elite & idei

Lucian Isar – Dezbaterile momentului: “Reformarea” capitalismului

Lucian Isar – Dezbaterile momentului: “Reformarea” capitalismului

In ultimii ani, numerosi ganditori propun idei mai noi sau mai vechi de imbunatatire a stadiului actual de evolutie a capitalismului. Perspectivele sunt foarte diverse iar pregatirea si intelegerea subiectelor  mentionate de catre proponenti este eterogena. Nu este un subiect usor si presupune o anumita anvergura intelectuala dar aceasta este o scuza destul de subtire pentru unele din enormitatile debitate .

Anual, incepand din 2009, are loc in Franta o conferinta sub titulatura ” New World. New Capitalism”. Este interesant de urmarit evolutia in timp a discursurilor invitatilor cu notorietate internationala, mai ales ca multe dintre idei sunt preluate si de formatorii de opinie din Romania.

O alta resursa interesanta referitoare la dezbaterea privind “capitalismul financiar” este reprezentata de viitoarea carte lui R.J. Schiler, ” Finance and Good Society”.

O resursa pe teme similare ale unui profesor roman este “ Cînd finanța subminează economia și corodează democrația” de D. Daianu.

Articol scris de Lucian Isar – http://lucianisar.com

Ultima ora:

ObservatorElena Calistru: We’re looking for Ukrainians who want to learn the essentials about life and work in Romania

PoliticOana Țoiu, despre victimele violenței domestice: ”Nu poate nimeni în locul lor să apeleze la autorități, însă sunt câteva lucruri care le pot fi de ajutor”

EconomieGabriel Biriș: Din nou despre energie – Ordonanța românească vs. Regulamentul Consiliului

ExternRadu Carp: Umbra lui Putin în Italia post-Draghi – între Rousseau şi Montesquieu

SocialNicoleta Munteanu: Povestea româncei care este parteneră într-o companie care are în responsabilitate peste 6 miliarde de euro şi care a dezvoltat singură un program unic pentru copiii din toate şcolile din România

EvenimenteFlavia Popa şi Ciprian Stănescu – Climate Change Summit şi cum schimbăm paradigma mediului

CulturaDan Mircea Cipariu: ORLAN, file de corp și auto-hagiografie

EditorialSilviu Cerna: Metamorfozele banilor, cauze şi efecte-Banii electroniciClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe