OraNoua.ro
Publicat în 4 iunie 2014, 19:37 / 248 elite & idei

Lucian Isar: PP-DD in BNR prin PSD via societatea civila

Lucian Isar: PP-DD in BNR prin PSD via societatea civila

de Lucian Isar

Desemnarea membrilor CA ai BNR se finalizează cu votul de martea viitoare.

CA al BNR ca si in cazul altor entitati de impact asupra mersului societății ca de exemplu CNA si ASF a avut istoric o conducere colegiala, in sensul in care in ea se regăseau reprezentanți ai partidelor, conform algoritmului.

Regula si echilibrul a fost stricat de PSD care încearcă sa acapareze tot de la Curtea de Conturi, la Curtea Constitutionala.

Ca si in cazul ASF actuala conducere a BNR va fi eminamente PSD.

Noul aliat al PSD, PP-DD se va regăsi in noul CA al BNR alaturi de numeroasele declinari ale PSD, aripi ( Iliescu, Vacaroiu, Nastase, UDMR – care nu ar exista legal fără voia PSD, “de dreapta”societatea civila).

Aceasta ultima aripa PSD-societatea civilă imi aminteste de o povestire din timpul efortului de democratizare a Republicii Moldova, acum mulți ani. Autoritățile moldovene au primit recomandarea de a rezolva neîndeplinirea indicatorului de progres democratic ce viza exista unui mediu ONG-istic. La vizita imediat următoare se raportează existența a 5 ONG-uri. Intrebati cum au făcut de s-au miscat atât de repede replica a fost ca aveau oricum un departament fără obiectul muncii într-un minister așa ca l-au spart in 5.

Viziunea economică a aripii PP-DD -PSD va fi acel ceva care lipsea politicii monetare si de credit a BNR, care oricum eufemistic era compartimentata permanent ca si o noua paradigma.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe