OraNoua.ro
Publicat în 21 ianuarie 2015, 16:02 / 619 elite & idei

Lucian Isar – Un pact pe săptămână: un guvern de „Uniune naţională” pe şest

Lucian Isar – Un pact pe săptămână: un guvern de „Uniune naţională” pe şest

de Lucian Isar

Câte un Pact Naţional pe săptămână. Aşa se rezumă activitatea perioadei pe care o parcurgem. Fără sursă de finanţare, fără destinaţia fondurilor, fără o viziune călăuzitoare. Altfel spus, asistăm la o guvernare de „Uniune Naţională”, dar pe şest.

Ponta îşi doreşte să rămână premier. Datoriile din campanie sunt greu de plătit de pe margine. În ce formulă rămâne premier nu îl interesează şi pentru a continua este dispus la orice.  O formulă de compromis ar fi un guvern de uniune naţională condus de acelaşi Ponta.
Cum opoziţia nu poate să accepte o asemenea propunere, găselniţa consilierilor premierului este ca Ponta să conducă un guvern ce implementează câte un Pact Naţional pe fiecare temă demnă de o conferinţă de presă şi o poză de grup. Ultimul exemplu este legat de transporturi.
România are o experienţă cu domenii în care există câte un Pact Naţional dar care nu au fost implementate. Motivaţia este extrem de simplă: nu poţi emite un pact fără să existe o viziune de ţară care să le reunească.
Articol publicat pe blogul personal.

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: Cel mai mic task ne poate încărca în momentele în care înțelegem sensul acțiunilor noastre

PoliticTheodor Paleologu: Devotio moderna | Eu cu cine gândesc? | Podcast cu Răzvan Ioan | EP 86

EconomieCorina Murafa: Ne-am chinuit capetele în secțiunea de Agricultură și Mediu din Comitetul Economic și Social European cu dezvoltarea sustenabilă a zonelor rurale, cu o tranziție justă în sistemele agro-alimentare și cu promovarea agriculturii ecologice

ExternAndrei Caramitru: Cei care speră ca vreodată Rusia să fie democratică sau sa avanseze economic sunt duși cu capul

SocialCsibi Magor: Cel mai mic task ne poate încărca în momentele în care înțelegem sensul acțiunilor noastre

EvenimenteAndrei Stoian: I had the pleasure of participating in the Romania – The Republic of Moldova Business Forum

EditorialAlexandru Grumaz: Cum va răspunde Iranul la lovitura Israelului de la Damasc

CulturaCristina Popescu: Astronomie. EvenimenteClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe