OraNoua.ro
Publicat în 21 ianuarie 2015, 16:02 / 503 elite & idei

Lucian Isar – Un pact pe săptămână: un guvern de „Uniune naţională” pe şest

Lucian Isar – Un pact pe săptămână: un guvern de „Uniune naţională” pe şest

de Lucian Isar

Câte un Pact Naţional pe săptămână. Aşa se rezumă activitatea perioadei pe care o parcurgem. Fără sursă de finanţare, fără destinaţia fondurilor, fără o viziune călăuzitoare. Altfel spus, asistăm la o guvernare de „Uniune Naţională”, dar pe şest.

Ponta îşi doreşte să rămână premier. Datoriile din campanie sunt greu de plătit de pe margine. În ce formulă rămâne premier nu îl interesează şi pentru a continua este dispus la orice.  O formulă de compromis ar fi un guvern de uniune naţională condus de acelaşi Ponta.
Cum opoziţia nu poate să accepte o asemenea propunere, găselniţa consilierilor premierului este ca Ponta să conducă un guvern ce implementează câte un Pact Naţional pe fiecare temă demnă de o conferinţă de presă şi o poză de grup. Ultimul exemplu este legat de transporturi.
România are o experienţă cu domenii în care există câte un Pact Naţional dar care nu au fost implementate. Motivaţia este extrem de simplă: nu poţi emite un pact fără să existe o viziune de ţară care să le reunească.
Articol publicat pe blogul personal.

Ultima ora:

ObservatorAlexandru Grumaz: Lecțiile istorice ale relației dintre SUA și China

PoliticSebastian Burduja: Pentru România, relaţia cu Emiratele Arabe Unite este una strategică

EconomieBogdan Chiriţoiu: România a rămas pe creştere economică, după un an de război la graniţe

ExternOvidiu Nahoi: Mii de copii ucraineni deportați în Rusia – ce poate face justiția internațională?

SocialCristian Andrei: Un editorial Bloomberg zice că dispare „socialul” din rețelele sociale

EvenimenteBogdan Aurescu anunță că România și Ucraina vor organiza, la București, prima Conferință la nivel înalt privind securitatea la Marea Neagră în cadrul Platformei Internaționale Crimeea

CulturaFlaviu Predescu, în direct, la Unirea FM

EditorialAlexandru Grumaz: Lecțiile istorice ale relației dintre SUA și ChinaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe