Matei Bogdan
Publicat în 11 martie 2020, 12:35 / 55 elite & idei

Ludovic Orban cere organizarea de cursuri online pe durata suspendării orelor în şcoli

Ludovic Orban cere organizarea de cursuri online pe durata suspendării orelor în şcoli
+ Observator • + Politic

Prim-ministrul în exerciţiu, Ludovic Orban, i-a cerut ministrului interimar al Educaţiei, Monica Anisie, să fie organizate cursuri online pe durata în care şcolile vor fi închise, cel puţin la materiile importante.

„Apelaţi la Autoritatea de digitalizare, apelaţi la furnizorii externi, pe mine mă interesează ca pe perioada suspendării cursurilor, măcar la materiile foarte importante, să avem capacitatea să se ţină orele online”, a spus Orban în şedinţa de guvern, adresându-se ministrului Educaţiei.

Aceasta a replicat că a transmis deja o notă către toate unităţile de învăţământ în acest. Anisie a vorbit de asemenea despre un parteneriat cu Televiziunea Română pentru filmarea cursurilor.

„Astăzi am avut şi o întâlnire pentru a stabili un parteneriat împreună cu Televiziunea Română. Începând de mâine vor începe de fapt filmările pentru aceste cursuri”, a spus Anisie.

„Dumneavoastră vreţi să le creşteţi audienţa la TVR? Copiii se uită pe online”, a replicat Orban.

Anisie a precizat că aceasta este doar una dintre variante.

„După şedinţă am rugămintea să analizaţi cu Autoritatea de digitalizare toate variantele existente şi puneţi în practică cât mai rapid”, a afirmat Orban. 

Ultima ora:

ObservatorMarius Stoian: Iluzia schimbărilor în trombă

PoliticKlaus Iohannis a anunțat noua Strategie de Apărare a Țării: Parteneriatul cu SUA și apartenența la NATO și UE, piloni esențiali/ Ținem cont de deteriorarea relațiilor NATO-Rusia/ Modernizarea legislației privind securitatea națională este prioritară

EconomieSergiu Manea: Cu 820.000 de clienți activi în George, este BCR o bancă preponderent digitală?

ExternVictor Negrescu: Haideți să continuăm munca!

SocialMarius Stoian: Iluzia schimbărilor în trombă

EvenimenteCristina Buzasu: Onorată să particip la videoconferința prim-ministrului Ludovic Orban cu prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki

CulturaCristina Popescu: CENTENARUL TRATATULUI DE LA TRIANON

EditorialSilviu Cerna: România (iarăşi) la răspântie?Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe