Matei Bogdan
Publicat în 30 octombrie 2019, 22:21 / 180 elite & idei

Ludovic Orban: Guvernul trece sigur de votul din Parlament

Ludovic Orban: Guvernul trece sigur de votul din Parlament

Guvernul propus de PNL va trece cu siguranţă de votul de învestire care va avea loc luni în Parlament, a declarat miercuri premierul desemnat, Ludovic Orban, la finalul audierii ministrului propus pentru Muncă, Violeta Alexandru.

„Normal, cu siguranţă! (…) „Veţi vedea luni”, a răspuns prim-ministrul desemnat, întrebat dacă, potrivit propriilor calcule, Guvernul pe care l-a propus ”va supravieţui” votului Parlamentului şi care este numărul de voturi pe care se bazează, relatează Agerpres.

La finalul audierilor, în care comisiile reunite de Muncă şi Egalitate de Şanse din Parlament au avizat negativ nominalizarea Violetei Alexandru pentru Ministerul Muncii, prim-ministrul desemnat a spus că respinge orice evaluare făcută echipei sale de miniştri de către parlamentarii PSD.

„PSD, care se bate cu cărămida în piept că este partidul care acordă sprijin categoriilor vulnerabile, de 7 ani de zile nu a crescut Indicele Social de Referinţă, pe baza căruia se calculează plăţile sociale. A transferat către bugetele locale plata pentru indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi şi pentru salariile asistenţilor personali ai persoanelor cu dizabilităţi, fără să asigure resurse (…). Nu au majorat alocaţia de copii, au fost forţaţi să majoreze alocaţia copii prin amendamentul depus de PNL la Legea Bugetului de Stat. Nu accept nicio evaluare din partea unor parlamentari PSD care şi-au bătut joc de România, care i-au prostit pe oameni în campania electorală, care au avut în campania electorală o colecţie de minciuni din care n-au realizat nici măcar 10%, să facă evaluarea candidaţilor PNL şi, mai ales, evaluarea candidatului Violeta Alexandru pentru Ministerul Muncii. Este nedrept, revoltător, votul a fost politic, fără niciun fel de legătură cu calitatea prestaţiei şi cu calitatea răspunsurilor furnizate de candidatul nostru. Ca atare, mergem mai departe cu candidaţii noştri”, a punctat Orban.

Liderul PNL a estimat că în prezent PSD întruneşte doar 20% din intenţiile de vot ale electoratului.

„(…) La ora actuală PSD mai are 20% intenţie de vot. (…). PSD e hulit de 80% din populaţia României, majoritatea zdrobitoare a românilor s-a săturat de minciunile, abuzurile, de modul agresiv în care se comportă faţă de cetăţeni (…) şi-au bătut joc de toate sistemele publice, îndrăznesc acum să facă ei legea… E un vot politic, care n-are nicio legatură cu calitatea candidaţilor noştri, şi le vom arăta după învestirea Guvernului cum se guvernează responsabil o ţară”, a mai spus prim-ministrul desemnat. 

www.digi24.ro

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe